CHP’Lİ ARIK’TAN KAHRAMAN SAĞLIKÇILAR İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP’Lİ ARIK’TAN KAHRAMAN SAĞLIKÇILAR İÇİN KANUN TEKLİFİ

SAĞLIK EMEKÇİLERİ ŞEHİT SAYILSIN

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, salgınla mücadelede kahramanca mücadele eden sağlık emekçileri için kanun teklifi verdi. Covid 19 salgını ile mücadele sırasında salgın nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin görev şehidi olması için 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu’nda değişiklik yapılması için teklif veren Arık, “Bu mücadele sırasında başta hekimler olmak üzere çok sayıda sağlık çalışanının enfekte olduğu bilinmektedir. Bu onurlu mücadelede, başka insanların hayatlarını kurtarmak için kendi hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını birer kahramandır ve kahramanların hak ettiği değeri görmeleri gerekmektedir” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 Salgını nedeniyle sağlık çalışanları büyük bir fedakarlık gösteriyor. Sağlık çalışanlarının bu fedakarlığı karşısında toplumun farklı kesimlerinden sağlık çalışanları için destekler gelirken CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da salgın nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi. 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu’nda değişiklik yapılması için teklif veren Arık, kanun teklifinin gerekçesini şu sözlerle açıkladı: Coronavirus’lar (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Ağır Akut Solunum Sendromu (Severe AcuteRespiratorySyndrome, SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir.

31 Aralık 2019'da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin Ülke Ofisi, Çin'in Hubei eyaletinin Vuhan şehrinde etiyolojisi bilinmeyen pnömoni vakalarını bildirmiştir. 7 Ocak 2020’de etken daha önce insanlarda tespit edilmemiş yeni bir Coronavirus (2019-nCoV) olarak tanımlanmıştır. Daha sonra 2019-nCoV hastalığının adı COVID-19 olarak kabul edilmiş, virüs SARS CoV’e yakın benzerliğinden dolayı SARS-CoV-2 olarak isimlendirilmiştir.

COVID 19 hastalığı, bulaşım hızı, kalıcı iz bırakma (morbidite) ve öldürücülük (mortalite) oranı en yüksek hastalıklardan birisidir. Hastalık bu menfi özellikleri dolayısıyla bütün dünyaya hızla yayılmış ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından 11 Mart 2020 tarihinde “Pandemi” ilan edilmiştir. Bu onurlu mücadelede, başka insanların hayatlarını kurtarmak için kendi hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını birer kahramandır ve kahramanların hak ettiği değeri görmeleri gerekmektedir. Bu nedenle salgınla mücadele sırasında virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının “Görev Şehidi” olarak değerlendirilmesi ve 2330 Sayılı Nakdi Tanzimat ve Aylık Bağlanması Kanunu kapsamında haklarının tanınması uygun olacaktır. Bu bağlamda 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu’nda yapılacak değişiklikle kutsal bir görev yapan sağlık çalışanlarının hakları yasal olarak güvence altına alınmış olacak, geride bıraktığı yakınlarının mağduriyeti bir nebze de olsa azaltılmış olacaktır.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı