CHP’Lİ ARIK İŞKUR KAYSERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ COVİD 19 İDDİALARINI DEĞERLENDİRDİ

CHP’Lİ ARIK İŞKUR KAYSERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ COVİD 19 İDDİALARINI DEĞERLENDİRDİ

“İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ KARANTİNA ALTINA ALINMALI”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İşkur İl Müdürlüğü’nde bir servis şoförünün Covid 19 testinin pozitif çıkmasının ardından yaşanan gelişmelerin ibret verici olduğunu söyledi. Servis şoförünün testinin pozitif çıkmasının ardından yaklaşık 150 kişinin çalıştığı, her gün yüzlerce insanın girip çıktığı İşkur İl Müdürlüğü’nde sadece servis aracını kullanan 20 kişinin teste tabi tutulmasının bir zafiyet olduğunu belirten Arık, “Peki bu 20 kişinin temas ettiği diğer kişiler ne olacak? İşkur İl Müdürlüğü’nde gelen vatandaşlar en olacak? Yapılaması gereken tüm personelin teste tabi tutulması, tüm personelin vakit kaybedilmeden izole edilmesiydi” dedi ve İşkur İl Müdürlüğü’nün karantina altına alınması gerektiğine dikkat çekti. 

Kayseri İşkur İl Müdürlüğü’nde 4 personelin Covid 19 test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından İşkur il Müdürlüğü’nün 40 personeli ile karantinaya alındığı iddiasının ardından İşkur İl Müdür Vekili Ayşe Ak yazılı bir açıklama yaparak karantina iddialarını yalanladı. Gelişmeleri değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, dünyayı sarsan virüsle mücadele konusunda Kayseri’de yaşanan olayın ibret verici bir olay olduğunu söyledi. İşkur İl Müdür Vekili Ayşe Ak’ın yazılı açıklamasını büyük bir üzüntü ile takip ettiğini belirten Arık, “İl Müdür Vekilimiz yaptığı açıklamada servis şoförünün testlerinin pozitif çıkmasının ardından 20 personele test yapıldığını ve 4 kişinin testlerinin pozitif çıktığını belirtiyor. Edindiğimiz bilgi bu 4 kişinin hastaneye kaldırıldığı yönünde. Peki, İşkur İl Müdürlüğümüzde sadece 20 kişi mi çalışıyor? Elbette hayır… Peki bu 20 kişinin temas ettiği diğer kişiler ne olacak? İşkur İl Müdürlüğü’nde gelen vatandaşlar en olacak? Yapılaması gereken tüm personelin teste tabi tutulması, tüm personelin vakit kaybedilmeden izole edilmesiydi. Hiç kimse testi negatif çıkan 16 kişinin Covid 19’u taşımadığını da söyleyemezsiniz. Çünkü testi negatif çıkan yurttaşlarımızda sonradan sonuç pozitif çıkabiliyor. Maalesef bundan önce de Umreden gelen bir kişi karantina altına alınırken aynı uçaktaki 249 kişi evlerine gönderilmişti. Bu olayın ardından bu kez de sadece 20 kişiye test yapılmış. Hiç vakit kaybetmeden binlerce kişinin uğrak yeri olan İşkur il binası karantina altına alınmalıdır.  Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca her açıklamasında test sonucu pozitif çıkanların temas çevrelerinin incelendiğini açıklarken Kayseri İşkur İl Müdürlüğü’nde maalesef sadece servisi kullanan 20 kişiye test yapıldığını öğreniyoruz. Bu kişiler hep serviste mi kaldı? Bu kişiler İşkur İl Müdürlüğü’nde kimlerle temas etti? Maalesef bunlara bakılmamış. Yeterince test mi yok? Bunun için mi kalan kişilere test yapılmadı? Buradan tekrar ediyorum salgının kontrolü için test sayısını artırmak gerekiyor. Böyle bir durumda test yapmayıp da ne zaman test yapacaklar. ” diye konuştu.

KOCASİNAN’DAKİ UYGULAMA DOĞRU

Yayılımın engellenmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini belirten Arık, “Ancak Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde ortaya çıkan görüntüler, virüsle mücadele konusunu yeterince ciddiye almadığımızı gösteriyor. İnsanlar iç içe, ne sosyal mesafe var, ne maske var? Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında insanlar kredi için yan yana kuyrukta bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerindeki çalışanların karşı karşıya olduğu tehlikeye dikkat çekmeye çalışmıştım. Maalesef hem çalışanlar hem de kuyrukta bekleyen vatandaşlar büyük bir tehlike altında. Bu yanlışların yanı sıra Kayserimizde doğru uygulamaların da olduğunu görüyoruz. Örneğin Kocasinan ilçemizde Sancaktepe Mahallesi’ndeki 9 katlı bir bina karantinaya alındı. Edindiğimiz bilgiye göre bina görevlisinin Covid 19 test sonucu pozitif çıkmış. Burada bina görevlisinin tüm bina sakinlerine virüs bulaştırma olasılığı göz önünde bulundurularak binanın karantinaya alınmasıydı ki bu yapılmış. Ama İşkur İl Müdürlüğü’nde insanlar hiçbir test yapılmadan evlerine gönderilmiş. Bu insanlar otobüse bindiler, markete gittiler? Virüsü taşımadığını kim biliyor, hiç kimse… Virüsü başkalarına bulaştırmadığını kim biliyor, hiç kimse… Bunun için kalan personele ve temas ettikleri insanlara bir an önce test yapılmalı” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı