CHP ADAY ADAYI ZEKİ GÜMÜŞ

CHP ADAY ADAYI ZEKİ GÜMÜŞ

KALDIR İNDİRCİ VEKİL OLMAYACAĞIM

HABER İZLE

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri milletvekili aday adayı avukat  Zeki Gümüş, seçim çalışmaları kapsamında 5 Bin üyesi bulunan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek üyeleri tarafından ilgiyle karşılanan Gümüş; milletvekili seçilmesi durumunda iş cinayetlerinin önüne geçebilmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

   görüntü

Ziyarette konuşan milletvekili aday adayı Zeki Gümüş, işçilerin yaşadığı sıkıntılara değinerek şu ifadeleri kullandı.

            İşçilerin, işçi emeklilerinin sorunlarını iyi biliyorum. Ben de bir işverenim. Aynı zamanda birçok fabrikanın avukatlığını yapıyorum ve iş mevzuatını, mevzuattaki eksiklikleri iyi biliyorum. Sendikalaşmada iççilerin yaşadığı sıkıntılara hâkimim ve bunlar önemli konular. Emekli maaşlarının düşüklüğünün farkındayım ve bunlar hoş şeyler değil. Avrupa ile kıyasladığımızda Türkiye'deki iş cinayetleri çok fazla. Ben buna kaza değil cinayet diyorum. Yalnızca şubat ayında 81 işçi hayatını kaybetti. Bu kazaların birçoğu tedbirsizlikten kaynaklı. Şu an yasa çıkıyor ancak uygulanamıyorsa bu yanlıştır. İşçinin kendisi gözetilerek bu yasa çıkarılmalı. Türkiye işçi güvenliğinde Avrupa'da son sırada. Ben vekil olursam bunları iyileştirmeye yönelik yasa tasarıları hazırlayıp takip edeceğim. İktidar değil muhalefet de olsak yine takipçi olacağım.”

            Mecliste bulunan milletvekillerinin uyumasını, yapılan konuşmaları, çalışmaları dinlememesini eleştiren Dernek Başkanı Kazım Büyükbahçeci ise; sadece oylamada el kaldıran, başka bir iş yapmayan ‘kaldır indirci' vekil istemiyoruz” dedi.

Zeki Gümüş de Büyükbahçeci'ye cevaben, Beni tanıyanlar iyi bilir, disiplinli bir insanım ve sözlerim lafta kalmaz, yaptığım icraatları da göreceksiniz. Önemli olan insan adına yapıyor olmak. Ben hiçbir partiyi kötülemek, karalamak amacıyla yola çıkmadım. Yanlışlar için eleştirimi yaparım ancak doğru yapılan işler varsa bunu da dile getiririm. Farklı düşüncelerde insanların olması güzel bir durum. Önemli olan bu insanların tamamını kucaklayabilmek” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, CHP'de yapılacak olan ön seçime de değinen Gümüş, şöyle konuştu:

Partimin üyelerine güveniyorum. Araştırmacı bir kişilikleri var, araştırarak doğru olanı bulacaklarına, faydalı olanı seçeceklerine eminim. Sandığa gidecekler ve bilinçli bir şekilde oy kullanacaklar. Bu nedenle ben hiç kimseye bana oy verin demiyorum.”



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı