CHP YÖNETİMİ PAZAR YERLERİNİ GEZEREK VATANDAŞIN DERTLERİNİ DİNLEDİ

CHP YÖNETİMİ PAZAR YERLERİNİ GEZEREK VATANDAŞIN DERTLERİNİ DİNLEDİ

“PAZAR ESNAFININ TEZGÂHLARI ÜRÜN DOLU VATANDAŞIN PAZAR ARABASI, TORBALARI BOŞ”

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, İl Yönetim Kurulu ve Melikgazi İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte pazar yerlerini gezerek vatandaşın dertlerini dinledi.

Asgari ücret ile ilgili CHP önerisinin yer aldığı broşürleri dağıtarak hükümetin yapmış olduğu zam oranının vatandaşa yeterli gelip gelmediğini soran İl Başkanı Ümit Özer “ Hükümet sadece asgari ücretlimize yapılan zam oranında değil, emeklimize ve memurumuza da yaptığı zam oranları ile sınıfta kaldı. AKP Hükümeti ve sarayı milletimizi açlığa, yoksulluğa mahkûm ederken kendi şatafatlı hayatlarından taviz vermedi” dedi.

Emekli Vatandaş" Pazar tezgâhlarına sadece bakıyoruz, alamıyoruz! Her şey iyi diyen yalan söyler."

İl Başkanı Ümit Özer'e emekli olduğunu söyleyen bir vatandaş ise geçinemediklerini, tezgâhlara sadece bakıp geçtiklerini, her şey yolunda diyenin ise yalan söylediğini belirtti.

Pazarcı Esnafı "Ödemelerimizi yapamıyoruz."

Pazar tezgâhlarının dolu olduğunu belirten Özer’e pazar esnafı vatandaşın alım gücünün düşmesinin tezgâhlarına yansıdığını bu yüzden ödemelerini yapmakta zorlandıklarını belirtti. Esnafın isyanının haklı olduğunu belirten İl Başkanı Özer, “Vatandaş bir şey alamayınca pazar esnafı da dâhil olmak üzere bütün esnafımız etkilendi. Para akışının vatandaşlarımız ve esnaflarımız arasında sağlanabilmesi için ekonomik kaynakların yandaşlar için değil milletimiz için kullanılması gerekir” dedi.

Hükümetin çizdiği pembe tablonun pazarcı Ahmet'in tezgâhına, asgari ücretle geçinen Yakup'un ay sonu elinde kalan paraya, emekli Hatice teyzenin pazar arabasına, memur Dilek'in faturalarına yansımadığını belirten Özer, "Maaşlara yapılan zam oranları kimseyi mutlu etmedi. Geçtiğimiz günlerde Melikgazi ilçemizde fiyatı düşen karnabahar için oluşan kuyruğun resimleri ulusal basında yer aldı. Milletimizin alım gücünün ne kadar düştüğünü görmek için halk ekmek kuyruklarına, gündüz satılamayan pazar ürünlerinin içinden iyi olanları toplamak için akşam karanlığını bekleyen kadınlarımıza bakmak yeterli. Tabi siz bu gerçekleri görmek istemiyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, en güzel en verimli dönemlerini iş ararken kaybediyor. Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımız borcunu kredi kartıyla, kredi kartı borcunu başka bir kredi kartıyla ödüyor. Milletimiz ekonomik dar boğaza girdiği için aile içi şiddet olayları ve intihar vakaları artıyor. Özellikle Kayserimizde intihar vakaları son zamanlarda iyice arttı. Konunun vahametinin farkına varmayan hükümete vatandaşımız gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı