CHP MİLLETVEKİLİ ARIK 2020 BÜTÇESİNDE TÜBİTAK’I KONUŞTU

CHP MİLLETVEKİLİ ARIK 2020 BÜTÇESİNDE TÜBİTAK’I KONUŞTU

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “TÜBİTAK çağın gerekleri ve dünyanın gidişatı göz önüne alındığında, esasında ülkemizin göz bebeği olması gereken bir kurum.”

TÜBİTAK Bütçesi hakkında CHP grubu adına söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “TÜBİTAK çağın gerekleri ve dünyanın gidişatı göz önüne alındığında, esasında ülkemizin göz bebeği olması gereken bir kurum. Dedi.

Arık TÜBİTAK gibi, bilim üssü olması gereken bir kurum FETÖ üssü hâline getirildi “dedi.

Bütçe görüşmelerinde 2020 TÜBİTAK Bütçesi hakkında CHP grubu adına söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Atatürk’ün  Nutuk’ta 1919 Türkiye’sinin genel durumunu anlattığını belirterek, aradan geçen 100 yılın ardından Türkiye’deki durumu şöyle tarif etti: “Vatanın hakîmleri siyasi iktidarın memurları hâline gelmiş, bağımsız yargıdan söz edilemez olmuş, siyasi iktidarın dış politikada yaptığı hataların sonucunda beş milyona yakın mülteci tarafından şehirlerimiz işgal edilmiş; millî eğitim çağın gerisinde, takıntılı ve ideolojik saplantılı hâle gelmiş; tarımsal üretim yok olma noktasına gelmiş, tarımda ve imalat sanayisinde tamamen dışa bağımlı olunmuş, ekonomi çökmüş, işsizlik zirve yapmış, yolsuzluk ve siyasi yozlaşma bir kanser gibi her yerimizi sarmış. FETÖ'yle mücadele tamamen sulandırılmış, ülkemde FETÖ borsası kurulmuş, ülkemize ihanet eden kadim FETÖ'cüler, FETÖ borsasında bir bir aklanmış hatta bazıları baş tacı yapılmış. Bu manzara içerisinde TÜBİTAK'ın bütçesini konuşmak büyük bir talihsizlik. Zira iktidarın AR-GE çalışması, bilim, teknoloji gibi bir önceliği yok. Bakınız sayın milletvekilleri, AR-GE'ye ABD 476,5 milyar dolar, Çin 370 milyar dolar, Türkiye ise TÜBİTAK'a sadece ve sadece 3,5 milyar lira pay ayırıyor. Aynı Türkiye Diyanete ise 11,5 milyar lira yani TÜBİTAK'ın yaklaşık 4 katı pay ayırıyor”

AK Parti’nin TÜBİTAK kanunun da 5 kez değişlik yaparak TÜBİTAK’ı FETÖ’nün üssü haline getirdiğindi ifa eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “TÜBİTAK çağın gerekleri ve dünyanın gidişatı göz önüne alındığında, esasında ülkemizin göz bebeği olması gereken bir kurum. Çünkü mevcut Hükûmetin danışmanı da akıl hocası da ne acıdır ki ülkemizi elimizden almaya kalkan FETÖ'ydü.

Değerli milletvekilleri, aranızda ağızlarını köpürte köpürte İsrail'e küfreden milletvekilleri var. Evet, İsrail Kudüs'te uyguladığı zulümle bu küfürlerin daha da fazlasını hak ediyor. Ama ne acıdır ki FETÖ'ye teslim edilen TÜBİTAK'ta üretilen teknolojik ürünler, ülkenin teknolojik sırrı FETÖ mensuplarının özel şirketler üzerinden İsrail'e verildi, elde edilen geliri de hep birlikte paylaştınız. TUBİTAK sadece FETÖ'ye para aktarmakla kalmadı sayın milletvekilleri, aynı zamanda Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarında da baş aktör olarak rol aldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"