CHP MELİKGAZİ’DE GERGİN KONGRE

CHP MELİKGAZİ’DE GERGİN KONGRE

TALAS VE KOCASİNAN’DADA KIRAN KIRANA SEÇİM

Cumhuriyet Halk Partisi Melikgazi ilçe kongresi  yapıldı. Kongrede milletvekili Çetin Arık’ın konuşmasının ardından  partililer arasında karşılıklı sözlü sataşma oldu. Gergin geçen kongrenin ardından seçime geçildi. Chp’de ayrıca Kocasinan ve Talas ilçelerinde de seçim yapıldı. Melikgazi kongresinde mevcut Başkan Yakup Yılboğa 199 oyla güven tazelerken diğer aday Nurettin Parlak’da 190 oy aldı.

İl kültür ve turizm müdürlüğü salonunda yapılan kongrede mevcut Başkan Yakup Yılboğa ile Nurettin Parlak’ın listeleri yarıştı. Kongrenin divan başkanlığını CHP Kırıkkale milletvekili Ahmet Önal yaptı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından ardından divan başkanlığına yetki verildi. Kongre öncesinde açıklama yapan mevcut Başkan Yakup Yılboğa  Biz rakip değiliz. Bu seçim bir bayrak yarışı. Nurettin Bey de kazansa bizde kazansak bugün burada Cumhuriyet Halk Partisinin ülkemizde iktidar olmasının yolu açılacaktır. Bizlerin tek hedefi budur. Tabi fikir olarak farklı düşüncelere sahip olabiliriz. Ama kim seçilse seçilsin bu ilçenin başkanı o olur. Takdir delegelerimizindir, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.

Diğer aday Nurettin Parlak’da Cumhuriyet Halk Partisinin en önemli geleneklerinden birisi demokrasidir. Mahalle delegelerinden başlayarak ilçe başkanlığı seçimini yapıyoruz. Başkanlığa adayım. Bu konuda da projelerimizi anlattık. Takdir buradaki delege arkadaşlarımızın. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin delegelerine inanıyorum. Yapabileceğimiz ne varsa yaptık. Biz birbirimize rakip değil bir yarış içerisindeyiz. Birlik beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Seçim biter birbirimizi tebrik ederiz. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olur.

CHP il Başkanı Ümit Özer’de tüm partililere başarılar dileyerek Bugün üç büyük ilçemizde seçimlerimiz var. Seçimler için Genel Merkezimizden üç tane milletvekili görevlendirildi. Divan Başkanlığını da onlar yaptı. Benim her daim söylediğim demokrasi şöleni içerisinde bu seçimlerin geçmesidir. Cumhuriyet Halk Partisi demek birlik ve beraberlik demektir. Bütün üyelerimizin bu bilinçle hareket etmesini canı gönülden istiyorum, beklentimde bu yöndedir.” Dedi.

Yapılan açıklamaların ardından kürsüde söz alan CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, eski il başkanlarından Mustafa Ayan’a yönelik yaptığı konuşma esnasında gergi anlar yaşandı .

Arık,  Ayan’ın sosyal medya hesabındaki bir mesajına atıfta bulanarak şunları söyledi. “Evet, size geldi Sayın Ayan. Son duruma göre önce Muharrem İnce, sonra yine Muharrem İnce gerisi teferruat. Bunu partinin eski Yeşilhisar Başkanı Mustafa Ayan söylüyor. Cumhuriyet Halk Partisine oy vermek teferruat mıdır? Teferruat olarak gören birisi Cumhuriyet Halk Partisine oy vermiş midir sizce? CHP vatandır, vatandan teferruat olmaz. Ben böyle bildim, böyle inanıyorum.”

Daha sonra söz alan eski vekil Şevki Kulkuoğlu Çetin Arık’a yönelik bazı iddialarda bulundu. Kulkuloğlu,Arık’a akrabalarını iş istemek için Ak partililerle görüştüğünü iddia ederek CHP milletvekilinin erdemli olması gerektiğin söyledi.

Eski il başkanlarından Mustafa Ayan’da milletvekili Çetin Arık’a  tepki gösterdi. Ayan, Çetin Arık’ı verdiğim destekle ben milletvekili yaptım herkesten özür diliyorum ve şimdi bu salonu karıştıran ve provoke eden kişi Çetin Arık’tır dedi. Ayan sayın vekil il başkanı adayı olacağım kanaatiyle üzerime çok geldi Kayseri’deki partililerimiz kongrelerin gereğini yapacaktır dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi  mevcut Başkan Yakup Yılboğa 199 oyla güven tazelerken, diğer aday Nurettin Parlak’da 190 oy aldı, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı