CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLLA SERTEL KGC’Yİ ZİYARET ETTİ

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLLA SERTEL KGC’Yİ ZİYARET ETTİ

“GAZETECİLERİN HAKLARI GASP EDİLİYOR”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Ümit Özer’den oluşan Cumhuriyet Halk Partisi heyeti Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel gazetecilerin yıpranma hakkını elinden alacak yasanın düzenlenmemesini içine sindiremediğini vurgulayarak ”Gazetecilerin hakları gasp ediliyor” ifadesini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Ümit Özer’den oluşan Cumhuriyet Halk Partisi heyetini kapıda karşılayarak ağırlayan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya yerel medyanın içerisinden bulunduğu durum hakkında heyete bilgi verip, medya sektörünün zor günlerden geçtiğini vurgulayarak "Bu yılın başlarında 'yerel medya can çekişiyor' diye yazılar yazmıştık. O günlerde pandemi Türkiye'de hissedilmeye başlamamıştı bile. O zaman can çekişen yerel medya bugün komada. Bu konuları Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran'a da ilettik. Kayseri'de ilan alan 14 gazete vardı, geçtiğimiz aylarda bu sayı 3'e düştü. Medya sektöründe her 4 kişiden biri işsiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Milletvekili Arık’da ilimizin kamu yatırımlarından en az faydalanan illerden olduğunu iddia ederek "Biz mecliste 'Kayserililer olarak ne zaman hızlı trene bineceğiz?' diye sorduk. Bize verilen yanıt çok ilginçti, 'Projesi yapıldı. Bütçe bulunabilirse yapacağız.' Şu tarihte yapacağız diyemiyorlar. Türkiye güzel ve zengin bir ülke. Yeter ki milletin parasını millet için harcayın. Vatandaş için çalışın diyoruz ve vatandaş için çalışan bir iktidarın kurulması için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise; basın çalışanlarının yıpranma haklarının 5 yıldan 3 yıla düşürüldüğünü hatırlatarak "Yıpranma payı bütün basın emekçileri içindi, sadece basın kartı olanlar için sınırladılar. Basın kartlarını da tek bir merkezden vermeye başladılar. Haklarınız gasp ediliyor." İfadesini kullandı.



'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti