CHP İL KONGRESİ YAPILDI

CHP İL KONGRESİ YAPILDI

ÖZER GÜVEN TAZELEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri il teşkilatı 37. Olağan il kongresini yaptı. Kongrede  Mevcut Başkan Ümit Özer  ve avukat Mustafa Aslan’ın listelerinin yarıştı. Yapılan genel kurulda Mevcut Başkan Ümit Özer 237 oyla yeniden Güven tazelerken başkan adayı Mustafa Aslan 203 oyla seçimi kaybetti.

İl kültür ve turizm müdürlüğü salonunda yapılan kongrede divan başkanlığını Kırıkkale milletvekili Ahmet Önal yaptı.  Divan Kurulu başkan yardımcılığına Feyzullah Keskin, divan yazmanlıklarına da Cumali Sağlam ve İsmail Kılıç oy birliği ile seçildi. Kongreye Kayseri milletvekili Çetin Arık’ın yanı sıra eski il başkanları, milletvekili adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan il Başkanı Ümit Özer, Biz Cumhuriyet Halk Partililer partimizin simgesi olan altı ok gibi derinlere kök salmış ülkenin dört bir yanına yayılmış koca bir çınarız dedi. Özer,şunları kaydetti.

"Cumhuriyet Halk Partisi sokakta, meydanda, tarlada, fabrikada emeği sömürülen işçidir, emekçidir. Cumhuriyet Halk Partisi Hunat Camii’nde yaradana açılan eldir. Cumhuriyet Halk Partisi Türktür, Kürttür, Araptır, Avşardır, Çerkezdir, Lazdır” dedi. CHP’nin çok köklü bir partidir.  “Kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi bugün dimdik ayakta, yarın da, sonsuza kadar da ayakta kalmaya devam edecektir.  Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’dir. Bizler cumhuriyet ile yaşıt bir parti olarak çok köklüyüz. Bir yanımızda Mustafa Kemal durur, bir yanımızda milyonlarca Cumhuriyet Halk Partili sevdalılar durur. Bizler özgürlük ve demokrasi mücadelesinin engin deneyimlerinden geliyoruz. Cumhuriyet Halk Partili olarak şunu ilke edinmeliyiz. Yaşadığımız sokakta, evde nerede bir mazlum varsa orada ona ilk el uzatan bizler olmalıyız.

CHP il başkan adayı Mustafa Aslan’da    Ben uyuyarak dinlenen insanlardan değilim, ben öğrenerek dinlenen insanlardanım. Ben basit bir şey öğrenirsem dinlenirim. Öğrenmenin insanları dinlendirdiğini düşünüyorum. O nedenle ben siz değerli partililerimin önünde size nutuk atmak için çıkmadım. Ben şunu söylüyorum. Bu parti bu potansiyeldeyse bu birikimdeyse, bu emeği vermiş bu kadar seviyeli insanlar varsa hiç kimsenin bu partide çalışma sıkıntısı olmaz. Dev gibi ordunun başında olmak insanı rahatlatır, çünkü malzememiz güzel., insanımız güzel, birikim güzel. Hepsi arzulu, istekli. Bu nedenle il başkanlığını ben sizlerin sayesinde kolay bir görev olarak görüyorum ve bu göreve talibim. Hepinizin emeğine sağlık.”

Kongrede konuşan divan Başkanı CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’da  Kayseri’ye dördüncü gelişi olduğunu belirterek, tüm CHP’lilere teşekkür etti. 69 yıldır iktidar olmayı beklediklerini ifade eden Önal, “Susadık, beklentilerimiz, gayelerimiz var. Çocuklarımıza, yarınlarımıza sözümüz var. Ülkemizin aydınlık geleceği için verilmiş sözlerimiz var. Bu sözleri yerine getirmek, sözümüzde durmak zorundayız. Üzerimize düşen fedakarlığın fazlasını yapmalıyız, daha çok çalışıp, üretmek zorundayız” dedi. 

CHP Milletvekili Çetin Arık’da  Cumhuriyet Halk Partisinin kongreleri bir başkadır. Cumhuriyet Halk Partisinin kongresinde Türkiyeye ufuk açmak vardır. Cumhuriyet Halk Partisinin kongrelerinde demokrasi vardır, özgür irade vardır. Cumhuriyet Halk Partisinin kongreleri barış içerisinde geçer, kardeşlik içerisinde geçer, dostluk içerisinde geçer. Cumhuriyet Halk Partisinin genlerinde tek adam rejimi yoktur. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir anlayışı vardır. Atatürk Türkiye sinin üzerinde dolaşan kara bulutların dağılacağı, Türkiye’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gözlerinden aldığı ışıkla güzel günleri hep birlikte göreceğiz.  Yapılmakta olan kongremizin adaylarımıza, partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Önceki dönem Milletvekili adayı gazeteci Recep Bulut’da faaliyet raporu hakkında görüşlerini dile getirdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede çarşaf ve blok liste ile seçim için 2 lehte, 2 aleyhte 4 partili kürsüye gelerek konuşma yaptı. Yapılan oylamada 240 oy ile blok liste ile seçime gidilme kararı alındı.

Daha sonra seçime geçildi. Mevcut. Başkan Ümit Özer 237 oyla yeniden Güven tazelerken başkan adayı Mustafa Aslan 203 oyla seçimi kaybetti. Ümit Özer'in listesinde ise şu isimler yer alıyor.

 

ÜMİT ÖZER YÖNETİM LİSTESİ

   Yönetim Kurulu Üyeleri

Mehmet Aslan

Alperen Arık

Muttalip Ak

Cemalettin Bal

Tenzile Börkü

Ozan Dağhan Çobanoğlu

Adil Demir

Gönül Erkan

Handan Güler

Güler Gülerözü

Metahan Günay

Nihal Günaydın

Naci Güller

Kadriye Tülay Hazer

Meral Kahramana

Burcu Karakaş

İsmail Kılıç

Osman Kuzucu

Ahmet Mucuk

Zeki Özkan

Esra Tuğçe Şahin

Duran Teke

Niyazi Ünalmış

Özgür Yeşilyurt

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı