CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER

CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Chp il başkanı Ümit Özer 8 mart dünya emekçi kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Özer yapmış olduğu açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm kadınlarımızın yanında yer aldığımızı belirtmek bir kadın olarak bana gurur vermektedir dedi.

Chp il başkanı Ümit Özer 8 mart dünya emekçi kadınlar günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, toplumsal kalkınma için kadınlarımızın erkeklerle aynı şartlara sahip olması gerektiğini söylediği sözlerle açıkça belirtmiştir. Kurtuluş Savaşı'nda ön saflarda, Cumhuriyetin kuruluş ve yükselişinde ise omuz omuza mücadeleye destek veren kadınlarımız günümüzde sözlü ve fiziki şiddete, tacize, tecavüze ve cinayete maruz kalıyor. Ülkenin her köşesinden, hemen hemen her gün bir kadın cinayeti haberi geliyor. Kadınlarımız “Kız mıdır, kadın mıdır bilmem” gibi ayrıştırıcı ifadelerle ,“Kadın kahkaha atmayacak, iffetli olacak” denilerek gülüşünden bile rahatsızlık duyup, iffeti, namusu bu kadar rahat ağızlarına alarak basit ve tek taraflı gösterenlerle, “namus için öldürdüm” diyerek “kravat takıp” iyi hal indirimi alanlarla, son 65 günde öldürülen 67 kadını görmezlikten gelip ülkemizdeki kadın ölümlerini medyanın abarttığını söyleyen milletvekilleriyle çevrili. Kadınlarımızı korumak amacıyla imzalanan İstanbul Sözleşmesi ise mevcut iktidar tarafından uygulanmadığı gibi seçim dönemlerinde seçim malzemesi olmanın dışında gündeme gelmemektedir. Kadınlarımızın aile, toplum ve iş hayatında elde ettiği başarılar gerici ve karanlık yapılı zihniyetleri rahatsız ettiği için sosyal hayattan, kamu ve özel ayrımı olmaksızın iş hayatından sistematik bir şekilde, bilinçli olarak uzaklaştırılmaktadır. Kadınlarımızın sahip oldukları haklar genişletilip, daha fazla imkân verilmesi gerekirken mevcut iktidar partisinin görev süresi boyunca kadına yönelik şiddet artmış, zaten sahip oldukları haklar sanki ilk kez veriliyor gibi gösterilip, kadın hakları konusunda bir adım bile ileriye gidilmemiştir.

 

Gönül isterdi ki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kadınlarımızın eşit şartlarda yaşama hakkına sahip olduğu, her alanda iş imkânı bulduğu, saygı gördüğü, gelecekten korkmadığı bir ortamda kutlayalım. Böyle bir ortamı mevcut iktidarın sağlamak gibi bir niyeti olmadığını üzülerek izlerken  Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm kadınlarımızın yanında yer aldığımızı belirtmek bir kadın olarak bana gurur vermektedir.  Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen umudunu yitirmeyen, savaşmaya devam eden, sahip olduğu muazzam gücü çevresindeki herkesle paylaşan bütün kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü bu vesileyle kutluyorum.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da