CHP TALAS İLÇE KONGRESİ

CHP TALAS İLÇE KONGRESİ

SERDAR ALTUNER BİR OY FARKLA YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

Cumhuriyet Halk parti Talas İlçe Kongresi yapıldı. İki listenin yarıştığı kongrede mevcut Başkan Yalçın Mağden aday olmazken Serdar Altuner 78 oy alarak yeni Başkan oldu. Diğer aday Mustafa Çalıksoy ise 77 oyda kaldı.

Talas ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Başdanışmanı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İl Başkanı Feyzullah Keskin ve partililer iştirak etti.

Kongrede konuşan İl Başkanı Feyzullah Keskin, her iki adaya başarılar diledi. Keskin şöyle konuştu. ?Biz  bu salondan çıktıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi  bir adım daha nasıl ileri  götürürüz  mücadelesi yapmamız gerekiyor.  Bireysel kazanımlardan çok toplumsal kazanım ve kitlesel  kazanım  çabası içinde olmamız gerekiyor ve  ben şuna inanıyorum. Bu salonda olan  veya olmayan Cumhuriyet Halk Partisi´nin  1. üyesinden  sonuncu üyesine kadar  herkesin de düşüncesinin  bu olduğuna inanıyorum  ve bu inanç ile inanıyorum ki  bir sonraki seçimlerde Talas başta olmak üzere Kayseri´de Cumhuriyet Halk Partisi  şahlanışı meydana gelecek. Birlik beraberlik farklılıkların bir arada olması  güçlülük ve güzelliktir.  Biz aile içinde seçimlerde  tatlı bir yarışa gireriz  ama  o konuda bittikten sonra  hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyizdir. Orada  seçilen seçilmeyen  herkes  tek yumruk olup  çalışırlar, çünkü Cumhuriyet Halk Partileri´ne de yakışan  budur.  Bizlere düşen bir sonraki belediye seçimlerinde Talas belediye  başkanlığını  kazanmak için  birlikte  hareket etme  sözüdür.  Bundan önceki Yalçın Mağden  başkanlığındaki  bütün yönetim kurulundaki arkadaşlara  çalışmalarından dolayı  teşekkür ediyorum? dedi.

Kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve diğer milletvekilleri de söz alarak gündemi değerlendirdiler.

Başkan adaylarından Mustafa Çalıksoy, ?Talas ilçe kongresi ile başlayan bu değişim ve  yenilenme süresi sırasında  bir ilçe kongresi olmaktan  öte anlamlar taşımaktadır?  diyerek şöyle konuştu.

Omuz omuza  geçirmemiz  ve koşullar ne olursa olsun  başarılı olmak zorunda olduğumuz  günler yaşayacağız. Türkiye´nin çıkışı Cumhuriyet Halk partisinin yerelde ve genel de  kazanmasıdır.  Bu bilinç ile çıktığımız yolun zorluğu ile talip olduğumuz görevin  bizden ne beklediğinin farkındayız. Kim kazanırsa kazansın  değil  kiminle Cumhuriyet Halk Partisi kazanır,  bunun hesabını ve  gereğini yapmak zorundayız. Bir takım kişisel hesapların,  gelecek kaygılarının,  etnik yapıların üstünlük sağlama anlayışının  bir kenara bırakılıp yoldaşlık duygusu içinde  nasıl başarılı olabiliriz düşünmek  ve bunun için  elimizi taşın altına sokmak durumundayız. Cumhuriyet Halk Partisi  kuruluşundan günümüze kadar  Atatürk ilke ve devrimlerinin  özgürlüklerinin  demokrasinin  emeğin ve adaletin  yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi  parlamenter  demokrasi,  çok partili hayat,  kadına seçme ve seçilme hakkı gibi  önemli kazanımlarını  bizlere armağan etmiştir.?

Bir diğer aday  Serdar Altuner´de ?Hepimiz  mazlum milletlerin ışığı o büyük kurtarıcıyı  ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü  özlüyoruz.   Bende bu ilhamla bugün Talas ilçe başkanlığına adayım. Bu iddialı bir söz biliyorum   Türkiye´yi tek başına bir ilçe başkanımı kurtaracak  elbette ki hayır  ama  herkes üzerine düşen sorumluluğu almalı. Talas´ta yapacağımız çalışmalar la  özlem ile beklediğimiz Cumhuriyet  Halk partisi  iktidarına bir taş koyacağız  ben ve arkadaşlarım  bu yola bizi yalnız bırakmayan  yoldaşlarımız  buna inanıyor,  ne benim  nede birlikte yola çıktığım arkadaşlarımın  bir etikete bir koltuğa  ihtiyacı yok. Koltuk sevdası için değil  memleket sevdası için buradayız?

Konuşmaların ardından seçime geçildi oylama esnasında bazı partililer arasında ufak çaplı tartışmalar yaşandı.

Başkan adaylarından Mustafa Çalıksoy 77 oy alırken, bir diğer aday Serdar Altuner 78 oy alarak yeni Başkan seçildi.

Altuner´in yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu. Meral Aşçıoğlu, Nurcan Aşkın Öztürk, Ceren Aydemir, Çetin Eyigün, Naci Güller, Bekir Gündoğan, Ozan Çağdaş Kılıç, Alp Ziyaköse, Mustafa Navruz, Berrin Özen, Nursel Tarlacı, Şemsettin Ulusoy, Bahri Yalçın, Muharrem Yıkılmaz, Rıfat Yılmaz, Ahmet Yörenç.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı