CHP MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. SEMA KARAOĞLU,

CHP MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. SEMA KARAOĞLU,

?17 YIL SONRA GELİNEN NOKTA ?KUYRUK´

Millet İttifakı Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, hükümetin artan sebze-meyve fiyatlarına çare olarak hayata geçirdiği Tanzim Satış çıkışının Cumhuriyet Halk Partisine(CHP)  ait bir proje olduğunu hatırlattı. Dr. Karaoğlu, ?Yerden yere vurduğunuz CHP´nin 1970´li yıllarda hayata geçirdiği Tanzim Satış noktaları bugün, sarıldığınız bir proje oldu? dedi.

AK Parti Genel Başkanı çarşı ve pazarda fiyatları tavan yapan sebze ve meyve fiyatlarına çözüm olarak Tanzim Satış noktalarını hayata geçirdi. CHP Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 1970´li yıllarda CHP´li Belediye Başkanları tarafından uygulanan projenin iktidar tarafından seçim öncesi, uzun kuyruklar eşliğinde kullanılmasının manidar olduğunu söyledi.

Dr. Karaoğlu, ?Tanzim Satış uygulaması 1973 seçimlerinde İzmir´in Gültepe Belediye Başkanlığına seçilen ve 2000 yılında hayatını kaybeden rahmetli Aydın Erten´e ait bir projedir. Aydın Erten başkanlığa seçildiğinde İlçenin bir noktasına indirimli satış, yani Tanzim Satış mağazası açma fikrini hayata geçirdi. Proje, 70´li yıllarda ülkede baş gösteren ekonomik kaygılarla yaşayan ve her geçen gün artan pahalılıkla mücadele etmenin yollarını arayan halka ilaç gibi gelmişti.  Ürünleri hiçbir aracı kullanmadan doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştıran bu projeye talep yükselince ikinci bir mağaza daha açıldı. Tanzim satışın kısaltması olan TANSA adını taşıyan bu mağaza kısa sürede tanınır ve talep büyüdü ve mobil satış ekipleri kurulu. 12 Eylül darbesi sonrası göreve gelen Anavatan Partili İzmir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, Tanzim Satış mağazalarını şirketleştirdi ve TANSA adı verilen proje anonim şirkete dönüşerek TANSAŞ adını aldı. Üreticiyle tüketici arasına yine aracılar dahil oldu ve fiyatlar tavan yaptı. Bugüne baktığımızda ise çarşı ve pazardaki sebze ile meyve fiyatlarının dünden farklı olmadığını görüyoruz. Bu duruma bir çare arayan ve eleştirileriyle partimizi yerden yere vuran iktidar partimizin dar gelirli vatandaşa çare olmak için uyguladığı projeyi seçim yatırımı olarak hayata geçirdi. Ancak madem CHP kötü bir parti, ülkeye bir şey yapmadı, halka hizmet etmedi neden projelerini sahipleniyorsunuz?  CHP dün olduğu gibi bugün de halkın yanındadır ve ülke geleceğinin teminatıdır. Bizim 1970´lerde yaptığımız uygulamayı seçim öncesi uyguluyordunuz. Şimdiye kadar aklınız neredeydi? Üstelik insanları bu kadar kuyruğa sıraya mahkum ettiniz! Siz değil miydiniz CHP iktidarı döneminde kuyruklar var diye millete şikayet eden? Şimdi ne oldu?  Ülke borç batağında, halk pahalılıkla boğuşuyor! İnşallah halkımız bize yetki verirse Halkkart-halkmarket projemizi hayata geçireceğiz.  Halk market ile kooperatiflerden alınan ürünler halk marketlerde satılacak. Üreticiden tüketiciye ulaştığı içinde fiyatlar ucuz olacak. Halkkarta sahip olan her Melikgazi vatandaşı anlaşmalı kuruluşlardan yüzde 35´e kadar indirim alabilecek.? dedi


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı