CHP MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. KARAOĞLU,

CHP MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. KARAOĞLU,

?MAHALLELERE İHTİYACA GÖRE KREŞ VE ANAOKULU YAPACAĞIZ?

CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, Türk Kadınlar Birliği´ni ziyaret edip, kadınlara yönelik projelerini anlattı ve aynı görüş alış verişinde bulundu. Mahallelere ihtiyaca göre kreş ve anaokulu sözü veren Karaoğlu, kadınlar için hayata geçireceklerinin sözünü verdiği ?Hanımeli Projesi´ne dair bilgiler vererek ?Mahallelere ihtiyaca göre kreş ve anaokulu yapacağız? değerlendirmesinde bulundu?

Cumhuriyet Halk Partisi Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında STK ziyaretleri yapan Karaoğlu, projelerini anlatıp destek talebinde bulunuyor?

Bu kapsamda aynı zamanda üyesi olduğu Türk Kadınlar Birliği´ni ziyaret eden Karaoğlu, Başkan Ayşe Uzunlu ve yönetimiyle görüşerek, fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette Karaoğlu´nun adaylığından duydukları memnuniyeti dile getiren Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, başarı dileklerini ileterek ?Şu ana kadar Türk Kadınlar Birliği´nden 18 Milletvekili çıkardık. Bu sayısı yerel yönetimlerde de arttırmak için çalışıyoruz. İnşallah kadın belediye başkanı sayımız da artacak. Bunun yanında muhtarlıklarda da bu sayının artmasını istiyoruz. Kadınların yönetimlerde söz sahibi olması bizim için önemli. Bu çerçevede aynı zamanda üyemiz olan bir ismin aday gösterilmesi bizleri mutlu etmiştir. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Sema hanımın yolu açık olsun? değerlendirmesinde bulundu?

Türk Kadınlar Birliği yönetimine teşekkür eden CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu´da, bu konuda kadınlara söz verdi. Desteklerinden dolayı Türk Kadınlar Birliği üyelerine teşekkür eden Karaoğlu, her alanda cinsiyet eşitliğinden yana olduklarını ifade ederek, ?Eğer bir toplum ilerlemek istiyorsa kadın ve erkek eşitliği ile olur. Bu kapsamda bizler de çalışmalarımızda eşitliğe ve adalete önem vereceğiz. Türk Kadınlar Birliği benimde üyesi olduğum bir yapı. Toplum yararına birçok etkinlikte bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. Bu amaçla Türk kadını için özveriyle çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her zaman onların yanındayım ve olmaya da devam edeceğim? diye konuştu.

Ziyarette projeleri hakkında da bilgi veren Karaoğlu, özellikle ?Hanımeli Projesi´nin detaylarını anlattı. Mevcut belediyelerin meslek edindirme kursları düzenlediklerini ancak hep bu konuda önemli bir ayağın eksik kaldığını anlatan Karaoğlu ?Biz Hanımeli projemizle kadınlarımıza özel alanlar yapacağız. Buralarda kadınlarımız el emeği, göz nuru ürünlerini sergileyerek, ev ekonomilerine katkı sunacaklar. Yani kadınlara özel bir alan olacak. Böylece ülke ekonomisine, kent ekonomisine ve ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Bu alanlar gelişi güzel alanlar ya da günü kurtaran yapılar olmayacak. Yapısıyla turizm konusunda da fayda sağlayacak. Bu konuda örnek projelerimizle öncü olacağız. Bunun yanında kadınlara yönelik sosyal yaşam alanları ne yazık ki sadece spor alanları gibi bir yapıda ilerliyor. Biz bu kısır döngüyü de sonlandırıp, kadınlara yönelik yaşam alanlarını aynı zamanda kültür merkezleri haline getireceğiz. Kadınlar bu merkezlerde donanımlı hale gelecek.? ifadesini kullandı.

Mahallelerde ihtiyaca göre kreş ve ana okulu sözü de veren Karaoğlu, ?Yerel yönetimler kentte yaşayan insanların mutluluğu, huzuru için uğraş vermelidir. Artık günümüzde asfalt döktük, yol yaptık ile bu işler olmaz. İnsana dokunan, fayda sağlayan, işini kolaylaştıran projeler önemli. Bu projeler de söz de değil, özde olmalı. Biz bu kapsamda mahallelerde ihtiyaca göre kreş ve ana okulu projemizi seçildiğimiz zaman hayata geçireceğiz. İlk yapacağımız projeler arasında bu var. Bir anne bir kadın duyarlılığı ve şefkati ile bu çalışmaları yapacağız. Biz mutlu insanlar görmek istiyoruz. Huzurlu insanlar görmek istiyoruz. Projelerimiz de insanlarımızı mutlu edecek, onların yaşamlarını kolaylaştıracak projeler olacak. Yine yeşil alanlar, ortak kullanım alanları daha fazla olacak. Doğaya saygı duyan, doğayı koruyan bir anlayışla da hareket edeceğiz.? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı