CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK

KAYSERİ´NİN BİTMEYEN PROJESİ YHT´Yİ GÜNDEME TAŞIDI

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı´nın bütçesinin görüşmelerinde söz alarak AK Parti´nin başta Yüksek Hızlı Tren konusunda Kayseri´ye verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek ?Kayserililer ne zaman hızlı tren ile seyahat edebilecekler?? diye sordu?

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri´nin bir türlü bitmeyen projesi Yüksek Hızlı Trenin akıbetini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan´a sordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu´nda söz alan Arık, ??Olduydu´ ?olacaktı´ ?proje aşamasındaydı´ ?proje bitti´ ?ihale aşamasındaydı´ ?kazma vurulacaktı´ diye güzel Kayseri´miz oyalanıyor, hayal satılıyor? diye konuştu.

Her seçim dönemi Kayseri´ye hızlı tren sözünün verildiğini belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?Bakınız, geçen yıl yine bu tarihte Plan ve Bütçe Komisyonunda Sayın Bakan Ahmet Arslan´a Kayseri-Ankara arasındaki hızlı tren projesinin ne aşamada olduğunu sordum AK Parti Milletvekili Sayın Yaşar Karayel Kayseri-Ankara hızlı tren hattının ihalesinin ta 2015 yılında yapılacağını söylemişti; 2018 yılı bitiyor, aradan dört yıl geçmiş, Sayın Yaşar Karayel´in oğlu Kayseri´den 2 kez milletvekili seçilmiş ama ortada hâlâ hızlı tren yok. Sanki Kayseri-Ankara hızlı tren hattı tamamlanmış da şimdi de Kayseri-Antalya hızlı tren hattı hayali satılmaya başlanıyor. Bakalım bu hayali kaç yıl satacaklar, bu hayalle kaç yıl daha oy alınacak? Şimdi, yerel seçimler yaklaşıyor ya yerel medyada da boy boy hızlı tren masalını anlatmaya devam edecekler. Sayın Bakanım, bir kez de size soruyorum: Kayserili ne zaman hızlı trenle Ankara´ya gelecek??

Sözlerinin devamında Kayseri´nin kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını iddia eden Arık, AK Partili siyasetçilerin kentini değil kendini düşündüğü için Kayseri´nin yatırımlarını takip etmediğini iddia ederek şunları kaydetti? ?Kayseri´de yapılan kamu yatırımları konusunda bazı önerileri sizlerle paylaşmak isterim: Nüfus bakımından ele aldığımız zaman Kayseri´miz Türkiye´de ilk 20 il arasında, kamu yatırımları açısından 19´uncu sırada yer almış; yine 2017 itibarıyla kişi başına kamu yatırımlarına bakıldığında Kayseri 81 il arasında 78´inci sırada yer alıyor. Peki, bu tablo karşısında AK Parti´nin savunması ne olabilir sizce? Ben size söyleyeyim: Biraz da Kayserililerin gönlünü okşayarak ?Kayserili işini bilir.´ diyecekler. Aslında işini bilen de Kayserililer değil, AK Parti´nin Kayseri´deki siyasileri; onların gemileri yürüsün yeter, onlar Kayseri´nin hakkı olanın peşinde koşmayı çoktan unutmuşlar. Sayın Bakan, Kayseri´nin havaalanı genişletme çalışması da seçimden seçime hatırlanan, sonra unutulan projelerden biri. ?Yok tesisi yapıldı´ ?yapılacaktı´ yok, ?geldiydi´ ?gittiydi´ ?ecekti´ ?acaktı´yla Kayserili oyalanıyor, ortada hiçbir şey yok.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı