CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK,

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK,

ŞİDDETE KARŞI SAVAŞ AÇTI?

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye´nin önemli sorunlarından biri olan şiddet konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Arık, şiddete başvuranların seçilme hakkının ellerinden alınması için TBMM Başkanlığı´na kanun teklifi sundu.
Kadına yönelik şiddet, çocuğa yönelik şiddet, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet? Özellikle son yıllarda şiddet olayları Türkiye´nin gündeminden düşmüyor. Şiddetin önlenmesi için bazı milletvekilleri Türk Ceza Kanunu´nda değişiklik yapılması ve cezaların artırılması yönünde çalışmalar yaparken CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, farklı bir çalışmaya imza attı. TCK´da yapılacak değişikliklerin yanı sıra şiddet konusunda toplumun tüm kesimlerine mesaj verilmesi gerektiğini belirten Arık, hazırladığı kanun teklifi ile şiddete başvuranların seçilme hakkının ellerinden alınmasını gündeme getirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arık, 2839 Sayılı Milletvekili Seçim Kanunu´nda değişiklik yapılmasını teklif ettiklerini belirterek, ?Ülkemizde son yıllarda şiddet hızla artmaktadır. Kadına, çocuklara, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları toplumda derin üzüntülere neden olmaktadır. Toplumda şiddetin önüne geçilmesi için Türk Ceza Kanunu´nda yapılacak değişikliklerin yanı sıra farklı yaptırımların da hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Bu bağlamda; toplumun önünde rol model olarak duran seçilmişlerin şiddet gibi bir olayla anılmaması, topluma olumlu mesajlar verecektir. Söz konusu düzenleme ile şiddet konusunda ceza alanların seçilme yeterlilikleri düşürülecektir? değerlendirmesinde bulundu?
2972 sayılı Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları Ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun´unun 9. Maddesi´nin değişiklik öngörülen 2839 Sayılı Milletvekili Seçim Kanunu´nun 11. Maddesi´ne atıfta bulunduğunu hatırlatan Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?Kanun teklifini Milletvekili Seçilme Kanunu ile ilgili olarak verdik. Bu şiddet uygulayanların sadece milletvekili olamayacakları anlamına gelmiyor. Zira İl genel meclisi, belediye meclisi ve belediye başkanı seçilme şartlarını düzenleyen 2972 sayılı kanunun 9. Maddesi, değişiklik teklif ettiğimiz 2939 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu´nun 11. Maddesi´ne atıfta buluyor. Yani değişiklik teklifimiz TBMM´de onaylanırsa kadına, çocuğa, görevi başındaki sağlık çalışanına ve genel olarak bireysel olaylarda şiddete başvuranların il genel meclisi üyesi, belediye meclis üyesi, belediye başkanı ve milletvekili olmasını önlüyor. Umut ederim, tüm partiler şiddete karşı birlik olur ve bu yasa teklifimiz TBMM´den geçer.?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı