CHP İL BAŞKANI MUSTAFA AYAN

CHP İL BAŞKANI MUSTAFA AYAN

İL BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA SICAK BAKIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi´nde kongre takvimi belli oldu? Genel Merkez´den il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen kongre takvimi ile ilgili olarak haber ekibimize değerlendirmede bulunan İl Başkanı Mustafa Ayan il başkanlığı için yeniden aday olacak mısınız sorusuna ise henüz erken olduğunu belirtmesine rağmen sıcak baktığını belirtti.. Ayan ?Buna cevap vermek için henüz erken. Ancak görevimizin başındayız. Her turlu göreve potansiyel talibiz. Şuana kadar görev yapan hiçbir ilçe başkanımız bıkkınlığı yılgınlığı yok. Hala görevlerinin başındalar.? ifadelerini kullandı?
Haber ekibimize CHP´nin kongre takvimi hakkında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Ayan, 30 Mart yerel seçimi,Cumhurbaşkanı seçimi ve genel seçimler olmak üzere 3 seçim atlattıklarını belirterek, ?Yönetimle 3 seçimimizi anlımızın akıyla kazasız belasız atlattık. Seçimler 16 ilçemizle birlikte en önemli görevdi. Çok şükür ilçe başkanları ve yönetimimizin sağ duyurusuyla seçimlerimizi gerçekleştirdik şimdi kongrelerimizi yapacağız. Esas büyük seçim şimdi başlıyor. Yönetimimizi seçeceğiz. İlk başta mahalle delegelerimizi, ilçe kongrelerimizi ve sonrada il kongrelerimizi yapacağız. Sonuç olarak parti içi demokrasimizi işletmiş olacağız? değerlendirmesinde bulundu?
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ayan, kongre takviminin ve gerçekleştirilecek olan sürece dair de şunları kaydetti: ?15 Ağustos da delegelerimizin seçimi var. İlçe yöneticilerimiz 6 Eylül´e kadar bitirmek zorundalar. 16 ilçemiz 15 Ağustos - 6 Eylül arasında bitirmeleri gerekiyor. Ardından 28 Eylül´de ilçe kongrelerimiz başlayacak. Ve 25 Ekim Pazar günü de İlçe kongrelerimiz bitecek. Yani 1 ay içerisinde bitirmemiz gerekiyor. Tüm Türkiye´de 11 Kasım -29 Kasım arasında 18 gün süre zarfında il kongrelerimizi yapacağız. Kongrelerimizin sonunda oluşacak delegasyonlarımız da genel merkez kurultay tarihi belirleyecek kurultay tarihini bekleyeceğiz. Hangi ilçenin hangi gün delege seçimi yapacağı ve hangi gün hangi ilçenin kongresini yapacağı da 1 Temmuz´da yapacağımız yönetim kuruluyla toplantımızda ilçe başkanlarımızın da görüşlerini alarak yapacağız. Takvimimizin ayrıntılı tarihi 1 Temmuzda belli olacak?.
Sözlerinin devamında Koalisyon veya erken seçimin kongre takvimlerini de etkileyeceğine dikkat çeken Ayan sözlerini şöyle sürdürdü? ?Tabii ki etkiler ama erken seçiminin hemen 45 gün içinde olacağı kanaatinde değilim. Zaten yasa gereği biz kongrelerimizi 1 yıl ertelemiştik. 2. bir yıl ayrı bir yasa çıkmasa parlamentodan ertelenme şansı yok. Mutlaka kongrelerimizi yapmak zorundayız. Her şartta yanı genel seçimde de olsa kongrelerimizi yapmak zorundayız?
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP İl Başkanlığı´na yeniden aday olup olmayacağı konusunda görüş belirtirken ise henüz ?erken´ dese de adaylığa sıcak baktığı söylemlerinden anlaşılıyordu? ? Başkanlığım konusunda şuan erken. Görevimizin başındayız. Her turlu göreve potansiyel talibiz. Cumhuriyet halk Partililer bu partiye hizmet etmek için gelirler. Diğer partilerde olduğu gibi çıkar ve menfaat üyesi bu partide yoktur. Hizmet için bu partinin üyesi vardır. Onun için şuanda 8 bin üyemizin bulunduğu partiyiz. 8 bin üyemizle ilçe başkanı, il başkanı, milletvekili adayı da veya partinin delegesi de aday olabilir. Bu bizim aslı görevimizdir?
HABER: M.Y.NACAK



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı