CHP MİLLETVEKİLİ ARIK’TAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZHASEKİ’YE YANIT

CHP MİLLETVEKİLİ ARIK’TAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZHASEKİ’YE YANIT

“GÜNEŞLİ HALKI DA MI YALAN SÖYLÜYOR!”

“Başkan olarak değil bakan olarak izin verdiniz”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Güneşli sakinlerinin okul yapımı için bağışladığı araziye villa yapılmasıyla ilgili iddiaları yalanlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özheseki’ye yanıt verdi. Özhaseki’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak Kayseri’ye tek hizmetinin Güneşli’deki tarım arazisini imara açmak olduğunu ifade eden Arık, “Babaları, dedeleri okul yapımı için tarlalarını veren Güneşli Halkı da mı yalan söylüyor? Halka lanet okumaya alışıksınız, bu kez de yalancılıkla suçlamanız normal” dedi.

Güneşli halkının 1960’lı yıllarda okul yapımı için bağışladığı yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana villa yapılması yönünde alınan karar tartışmalara neden oldu. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın bölgeye giderek Güneşli halkı ile görüşmesinin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Arık’ın yalan söylediğini ifade etti. “Sayın Özhaseki, keşke sosyal medya hesabından açıklama yapmak yerine Güneşli’ye gitseydi, Güneşli halkıyla görüşseydi” diyen Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sayın Özhaseki’nin açıklaması kendisinin ve partisinin nasıl bir çıkmaz, nasıl bir acziyet içinde olduğunu gözler önüne seriyor. Sayın Özheseki, ‘karar alındığında büyükşehir belediye başkanı değildim’ diyor. Evet, Özhaseki Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak bu karara imza atmıştır. Sayın Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanı iken 30 Mayıs 2018 tarihli yazı ile Güneşli’deki bu alanın kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olması için teklifte bulunduğunuz yalan mı?

Bakanlar Kurulu’nun 4 Haziran 2018 tarihli kararının altına attığınız imza yalan mı? Yoksa aynı tarihli 2018/11929 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi mi yalan? Başkan değildiniz ama bakan olarak Güneşli halkının okul yapılması için bağışladığı tarım arazisini imara açtınız, Çevre Şehircilik Bakanı olarak Kayseri’ye yaptığı tek ‘hizmet’ de budur. Sayın Özhaseki, keşke sosyal medya hesabından açıklama yapmak yerine Güneşli’ye gidip, büyükşehir belediye başkanınızın randevu dahi vermediği o insanları bir dinleseydiniz. Babaları, dedeleri okul yapımı için tarlalarını veren Güneşli Halkı da mı yalan söylüyor? Halka lanet okumaya alışıksınız, bu kez de yalancılıkla suçlamanız normal. Onlara bir sorsaydınız, eminim ki Güneşli halkı kimin yalan söylediğini size anlatırdı… Bana söylediklerini size de söyleyip, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a ‘Özhaseki’nin vebaline ortak olmayın’ dediklerine kulaklarınızla tanıklık ederdiniz. Ama bunun için önce halkı dinlemek, halkı anlamak gerekir.”

“FETÖ’NÜN TAŞERONLUĞUNU YAPMADIM”

Özhaseki’nin açıklamasında kullandığı “kiralık vekil” ifadesine de yanıt veren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Biz söz konusu olayda sadece Güneşli halkının taleplerini dile getirdik. Onların taleplerinin son derece masum ve haklı talepler olduğunu söyledik. Yine aynı şeyleri söylüyoruz. Ama yaptıklarının arkasında duramayan, attığı imzanın altında ezilen Sayın Özhaseki, ‘kiralık vekil’ diyerek aklınca bize hakaret etmeye kalkmış. Sayın Özhaseki, AKP’’nin faşizmi karşısında Türk demokrasisi için bana ve arkadaşlarıma verilen bir görev vardı, biz o görevi onurumuzla yerine getirdik. Biz ne çizgimizi ne de duruşumuzu bozmadık. Bozduğumuz şey AKP’nin demokrasimize kurduğu tuzaktı. Ve biz bu şeref nişanesini ömrümüz boyunca taşımaya devam edeceğiz. Sizin de ömrünüz boyunca taşıyacağınız şeyler olduğundan eminiz. Çok şükür demokrasi için bedel ödemek gerekiyordu ben bu bedeli ödedim ama hiçbir zaman koltuk için, menfaat için, iktidarda kalabilmek için FETÖ’nün taşeronluğunu yapmadım. FETÖ istiyor diye, Talas’ta, Erkilet’te imar değişikliği yapıp fakir fukaranın elinden arsasını, evini alıp FETÖ’ye peşkeş çekmedim. Çok şükür demokrasiye kurulan tuzağı bozdum, birileri gibi Gülen Yüzler Projesi adı altında kurslar açıp, FETÖ’nün Kayseri’nin zeki çocuklarını tuzağa düşürmesine aracılık etmedim. Kayseri’yi ilçe ilçe, köy köy gezdim halkımım dertleriyle dertlendim ama şehir şehir, ülke ülke dolaşıp FETÖ’nün projelerini takip edip, işadamlarından FETÖ için himmet toplamadım. Şükürler olsun uçak dolusu iş adamını Pensilvanya’ya götürmedim. Sayın Özhaseki, Hazret-i Âişe vâlidemiz ‘Yalandan daha kötü bir şey yoktur. Çünkü,  yalanla iman bir arada bulunmaz’ diyor. Çok şükür bizim yalanla işimiz yok. Ama bu ülke FETÖ Kumpaslarına zemin hazırlamak için olmadık yalanlara sığınanları hatta daha da ileri gidip FETÖ’nün yalanlarına ‘Allah’a iman eder gibi inandım’ diyenleri de gördü. Tarih beni demokrasi mücadelemle sizi de dağdaki teröriste ‘gerilla’, terörist başını ‘siyasi figür’  ilan etmenizle; FETÖ iddianamelerinde geçen ifadelerle ve FETÖ yalanlarına ‘Allah’a iman eder gibi’ inanmakla, bu yalanlara ortak olmakla yazacak.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı