CEYHUN ÜSTEN MEKTEPLİNİN KALEMİNDEN

CEYHUN ÜSTEN MEKTEPLİNİN KALEMİNDEN

‘KADININ ADI YOK’ DEYİP YOK ETTİLER…

Sevgili dostlarım hafızam beni  yanıltmıyorsa seksenli yılların sonun idi, şimdi hayatta olmayan  merhume bir kadın yazar ‘Kadının adı yok’  isimli bir kitap yazmıştı ve bir anda ülkemizdeki  feministlerin bayraktarlığına soyunmuştu.  Kitap o denli rağbet görmüştü ki yıllarca söz  ettirmişti kendinden. O  zamanlar henüz hayatı  algılamaktan, dengeleri yorumlamaktan çok uzak  tıfıl bir üniversite öğrencisi olarak  çok ayrımına varamamıştım yaşananların   fakat bu gün  40 yaşını geride bırakmış  bir eş, bir baba olarak  müşahade etmekteyim ki dostlarım  gerçekten  kadının adını  yok etmişler.

Açık söylemek gerekirse erenler  kadınları fıtratlarından uzaklaştırıp tuhaf bir cinsiyet haline dönüştüren kapitalist ve güya modern,  aynı zaman da feminist düşüncenin özellikle son yüzyılda “önce kariyer hikâyesi adıyla” kadına en öldürücü darbeyi de vurduktan sonra kadını en büyük mutsuzlar ordusuna katmayı elbirliği ile başarmışlar.

Oysa bütün dünyada;

Kadın zarafetin timsalidir.

Kadın güzelliğin sembolüdür!

Kadın inceliğin, duygusallığın, nezaketin kalbidir.

Kadın doğurganlığın remzidir!

Kadın nazenin ve kırılgan bir çiçek gibidir!

Ama gelin görün ki  dostlarım son yüzyılda erkeklerin yaptığı her işe kadınları da bulaştırdılar. Bir zamanlar erkek mesleği diye bilinen birçok meslek artık öyle anılmıyor çünkü çoktan karma meslek haline dönüştürülmüş bile. En son içi balık dolu seyyar el arabasını iteleyen kadını gördüğümde  başımdan aşağı kaynar  sular dökülmüştü ve uzun zaman kendime gelememiştim.

Dostlarım sizlerde fark ettiniz mi  acaba son yıllarda  hızla meydanlara dalan  kariyer delisi kadınlar güruhu ortalığı kasıp kavuruyor!

Meydan kırkını devirmiş yaşlı kızlarla kaynıyor adeta!

Erkekleşmiş hatta sesleri bile kalınlaşmış, tavır ve üslubu sertleşmiş kavgacı kadınlar tamamen fıtratlarından uzaklaşmaktalar.

Kimse kusura bakmasın dostlarım ama ben fakir  kadına en çok yakışan meslek kadınlık ve anneliktir kanaatinde olanlardanım !

 Mutfakta bir tas çorba pişirmeyi bilmeyen, evliliği gereksiz ve hatta yük olarak gören, bir çocuk doğurup büyütmenin insanlığa en büyük hizmet olduğunu kavrayamayan, âşık bile olmamış, aşkı tanımayan, sevmeyi, hissetmeyi hiç tatmamış, kalbi katılaşmış, bedenine yabancılaşmış, kaba saba kadın cinsinden hiç ama hiç haz etmiyorum  doğrusu!

Bu tür kadınlar evin yolunu bile unutmuş  dostlarım.

Zaten ev ne ki  onlar için , akşama gelip yattıkları yer  dahası  yok!

Geçtiğimiz günlerde dinlediğim  bir  radyo programcısı çok güzel bir tebiti dillendiriyordu programında. Diyordu ki  “ kadınları çalışsınlar diye bir dışarı gönderdik,  artık içeri sokamıyoruz”.

Ne açık ve  acı  bir o kadar da  yerinde bir tesbit, aslında bir serzeniş  değil mi erenler!

Kadının kendini ifade etmesine hiçbir şey dediğimiz yok dostlarım, lakin sırf erkeklerle kapışmak için girdikleri  birçok alan hakikaten bir  erkek  olarak beni rahatsız ediyor, zira erkeğe benzemiş bir kadın bedeni ve tavrı itici olmasının yanı sıra fena halde ürkütüyor beni , gelecek adına  kızlarım, yeğenlerim adına yarenler!

Dostlarım  Sabah Gazatesi  yazarı Yüksel Aytuğ önceki gün kadınlarla ilgili bir tesbitini paylaştı  köşesinde ve bir anda  bütün medyanın boy hedefi haline geldi . Özellikle kadını ile erkeği ile bütün feminist güruh  linç kampanyası başlattı . Peki, ne yazmıştı  Sn. Aytuğ  diye soracak olursanız yarenler demişti ki “Kadınlık olimpiyatlarda ölüyor. Ben kadın derneklerinin yerinde olsam, olimpiyat oyunlarını şiddetle protesto ederdim. Kocaman omuzlar, küçücük kalçalar ve tahta gibi dümdüz göğüsler... Kadınlığın, analığın, bereketin simgesi olan göğüsler, hızı engelleyen birer "safra" olarak görülmüş olmalı ki, çocukluktan bu yana adeta budanmış. Bazı kadın ciritçileri, güllecileri, güreşçileri, haltercileri, boksörleri saymıyorum bile... Onların görüntüleri hepten içler acısı...”

Evet, bu sözleri söyleyen yazar,   günlerdir  medyada topa tutuluyor!

 Yahu yalan mı?

Dostlarım,  ben bir erkek  olarak o kadınlara bakarken strese giriyor, ruhum sıkılıyor, ürperiyorum.

Ve Yüksel Aytuğ’a yerden göğe hak veriyorum.

Hatta az bile söylemiş diyorum.

Bu gerçekleri söylemek neden suç ve neden bizim feministler ordusu hemen ayağa kalkıyor ve kadın hakları hikâyesini koro halinde terennüm ediyorlar anlamıyorum.

Gerçekten de anlamıyorum.

 Bu güneş kadar açık ve belirgin olan gerçeğin neresi yanlış?

Yani bir kadın bütün asli meziyetlerini yitirip bir kenara bırakarak bir olimpiyatta “altın madalya” alsa ne olur, almasa ne olur?

 Bu küçük yuvarlak teneke anneliğin, eş olmanın , yar olmanın yerini doldurup ömür boyu onu mutlu etmeye yeter mi?

Maazallah sporcu olmayanların çoğu da  duygusuz ve katı!

 Onlar da ayrııııı  bir dert yaaaaa!

Bu kariyer yıllarını başarıyla atlattıktan sonra “yaşlı koca” avına çıkan bu kariyerci bacılara da nacizhane  tavsiyem bir an önce evlenip çocuk doğurup en asli görevlerini kariyer palanlarının en başına koysunlar ve evde bir başına kalıp yaşlanmasınlar.

V e dostlarım üstad Yavuz Bülent Bakiler’in bir dizeleri ile   son noktayı komak arzusundayım.

Önceleri yurdumun ak tenli kızlarının

Türküler gibi içten sıcak halleri vardı

Kızlar ki ince, zarif, mahzun kuğulardı

Kuğularım nerdesiniz?



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı