ÇEVRE YATIRIMI BÖYLE OLUR

ÇEVRE YATIRIMI BÖYLE OLUR

KEYKUBAT TEPESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NİN AĞAÇ DİKME ŞÖLENİ İLE BİR ANDA YEŞİLE BÜRÜNDÜ

Büyükşehir Belediyesi Türkiye´de hatta dünyada görülmeyen bir çalışmaya imza attı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin de katılımıyla sirenler çaldı ve Keykubat Tepesi´ne aynı anda 10 bin boylu ağaç dikildi. Yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla yapılan Ağaç Dikme Şenliği´nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Gelecek nesillerimize en değerli mirası bırakıyoruz? dedi.

Büyükşehir Belediyesi´nin ilimizin ve ülkemizin en büyük park alanlarından birisi haline getireceği Keykubat Tepesi´nde gerçekleştirilen Ağaç Dikme Şenliği´ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki , Ekonomi Eski Bakanı Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, bürokratlar, ilçe belediye başkanları ve şehrin farklı bölgelerinden gelen yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı. 

Farklı etkinlik alanlarının da oluşturulduğu Keykubat Tepesi´ndeki ağaç dikme şenliğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeşil alanların insanları stresten uzaklaştıran adeta bir terapi merkezi olduğunu söyledi.

?KAYSERİ´YE ÜÇ ÖNEMLİ PARK GELİYOR?

Kayseri´nin yeşil alan miktarının Dünya Sağlık Örgütü´nün ?ideal kent? tanımına uygun bir şekilde 15 metrekare düzeyinde olduğunu ifade eden Başkan Çelik, ?Şehrimiz bu açıdan ideal bir kent durumundadır. Çünkü yaptığımız yeni park ve yeşil alanlarla Kayseri´deki kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmış bulunuyoruz. Ve bu miktarı çok daha üst noktalara çıkarmak için de yoğun bir gayret içindeyiz. Bugün burada yaptığımız çalışmada bu gayretin bir sonucudur. 1 milyon 100 bin metrekare büyüklüğündeki Keykubat Kent Park, 2 milyon metrekareyi aşan Hava İkmal Şehir Parkı ve İç Anadolu´nun doğa sporları merkezi haline getireceğimiz Sarımsaklı Barajı projemizle kişi başına düşen yeşil alan miktarımızı 20 metrekarenin üstüne çıkaracağız. Her yıl yüz binlerce ağaç dikerek, mevcut yeşil alanlarımıza yenilerini ekleyerek Orta Anadolu´nun sert kara ikliminin hakim olduğu, genelde kurak olan şehrimizi çok daha yeşil bir görünüme kavuşturmaya devam edeceğiz. Böylece gelecek nesillerimize en değerli mirası bırakacağız? dedi.

?KEYKUBAT KENT PARK´IN TEMELLERİNİ ATIYORUZ?

Ağaç dikme şenliği ile birlikte kısa sürede bir orman oluşturacaklarını vurgulayan Başkan Çelik, ?Yurdumuzda ve dünyada fidan dikme şenlikleri her zaman yapılagelmiştir; ama biz bugün kısa süre içinde bir orman kuracağız. Boyları 1,5 metre ile 4 metre arasında değişen 10 bin ağacı birlikte dikeceğiz. Dikeceğimiz ağaçlar Keykubat Kent Parkın ilk yatırımları olacak. Daha sonra buraya yapacağımız etkinlik alanları ile Keykubat Kent Park, ülkemizin en büyük sosyal alanlarından birisi haline gelecek. Biz, 1 milyon 100 bin metrekarelik bu alanın yaklaşık 700 bin metrekarelik bölümünü ağaçlandıracağız Siz değerli hemşerilerimizin buraya geldiğinde doğayla iç içe olmanızı istiyoruz. Burada ayrıca bir meyve bahçesi planlıyoruz. Şimdi diktiğimiz ağaçların yanı sıra 30´dan fazla meyvenin ağaçlarını dikeceğiz. Karadut, vişne, kiraz gibi çeşit çeşit meyveler dalından toplanıp yenebilecek. Hünnap da dahil bu iklimde oluşabilecek tüm meyveleri dikeceğiz. Ayrıca çok büyük bir etkinlik çayırı bu alanın içerisinde yer alacak. Festivaller, etkinlikler burada yapılabilecek. Her türlü sporun yapılabileceği spor alanları, futbol sahaları yine burada olacak. Ayrıca hemşerilerimizin hafta sonu geldiğinde piknik yapabilecekleri alanlar bulunacak. Bunların yanı sıra seyir terasları yapacağız. Özellikle Keykubat´ın tepe bölgesinde yeme-içme mekanlarının bulunacağı seyir alanı olacak. Burada ayrıca göle bakan tarafta kıdemli yaşam köyü yapacağız. Kıdemli Yaşam Köyü´nün içerisinde yaşlılarımızın kalabileceği doğayla iç içe 1+1 daireler olacak. Projede ayrıca gençlerimiz için adrenalin alanlarının yer alacağı ´Macera Park´ bulunacak. Çeşitli yürüyüş, koşu, bisiklet, ATV motor parkurları da olacak. Keykubat Park´a ulaşımın sağlanması için farklı yerlerden giriş noktaları yapıyoruz. Gerek Bölge Hastanesi tarafından, gerekse eski çevre yolu tarafından buraya ulaşılabilecek. Matbaacılar Sitesi tarafından da yatay asansör ile çıkış olacak. Hemşerilerimiz aşağıya otomobilini park edip, şehri seyrederek yatay asansörle yukarı çıkacaklar. İşte bu denli farklı etkinlik alanlarının yer alacağı devasa ölçekli Keykubat Kent Parkın bir anlamda hep birlikte temellerini de atıyoruz? diye konuştu.

Ekonomi Eski Bakanı Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da ?Şehrin merkezinde,  şehrin en güzel yerinde gerçekten bir hazine varmış. Bu hazineyi hayata geçirmek, yeşil bir alanda insanlarımızın hafta sonu faaliyetlerinde yeşille ilişkilerini daha yüksek bir hale getirmek için Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte Kayseri Şeker fabrikasının ortak girişimi sonucunda gerçekten çok güzel bir alan ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu projesini tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum? şeklinde konuştu.

Ekonomi Eski Bakanı Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´ın ardından kürsüye çıkan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ağacı kutsal sayan eski Türklerde doğan her çocuk için bir ağaç dikildiğini belirten Kamçı ?Ağacı kutsal bilen bir milletin insanları olarak ülkemizin her yanını yeşillendirmek ve ormanlaştırmak için durmadan çalışmalıyız. Bu bizim gelecek nesillere, gezegenimize ve bu güzel vatanımıza karşı olan borcumuzdur? dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında  ? Çevre, son yıllarda tüm dünyanın ilgisini çeken  ve üzerinde konuşulan konulardan birisi. Bu konuda bir çok konferanslar yapılıyor. Sebebi sanayi devriminden sonra büyük şeylerin oluşması ve insanların büyükşehirlerde yaşarken çevreye atık  atmaları ve tabiatın düzenini ekosistemi bozmaları? dedi. Konuşmasının sonunda şehirde artan park sayısına dikkat çeken Özhaseki ? Şuan park sayımız 1000´i geçti. Elhamdülillah arkadaşlarımız değerli Büyükşehir Belediyemiz, Melikgazi,  Kocasinan ve Talas hepsi büyük bir gayret içerisinde park yapmaya devam ediyorlar. Ellerine sağlık, Allah razı olsun diyorum? şeklinde konuştu.

SİRENLER ÇALDI, 10 BİN AĞAÇ DİKİLDİ

Konuşmaların ardından butona basılarak sirenler çaldı ve aynı anda vatandaşların katılımıyla 10 bin ağaç iplerle kaldırıldı ve açılan çukurlara dikildi. Aynı anda dikilen 10 bin ağaçla Keykubat Tepesi bir anda yeşile büründü. Şenliğe katılan protokol mensupları da meyve ağaçları diktiler.

Büyükşehir Belediyesi´nin Ağaç Dikme Şenliği´nde tam bir şölen havasında geçti. Şenliğe gelenlere ikramlarda bulunuldu ve şenlik alanında farklı aktivite alanları oluşturuldu. Oluşturulan etkinlik alanlarında çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı da buldular. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"