ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ´NE İZİN VERMİYOR

  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver haber ekibimize yaptığı değerlendirmede sokak düğünlerinin yasak olduğunun altını kalın çizgilerle çizip, ?Alo 181´ hattına yapılan bütün ihbarların değerlendirildiğini belirterek? Gürültü kirliliği yaptığı tesbit edilen gerekçe kişilere 770 tl, tüzel kişiliklere yani şirketlere ise 23 bin 250 lira ceza kesiyoruz? ifadesini kullandı?
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver kurumunun faaliyetleri ile ilgili olarak haber ekibimizin sorularını cevapladı. Özellikle metropol yaşamın sakıncalarından biri olarak karşımıza çıkan ?Gürültü Kirliliği´ ile ilgili olarak tavizsi bir süreç yürüttüklerini vurgulayan Güver ?Alo 181´ ihbar hattı ve emniyet güçlerinin aracılığı ile ulaşan bütün şikayetleri değerlendirdiklerini belirterek özellikle mevsim itibarı ile yoğunlaşan sokak düğünleri ve yazlık mekanlardaki yüksek volümlü müzik yayınlarının ortaya çıkardığı rahatsızlıkları bertaraf etme anlamında yoğun çaba sarf ettiklerinin altını çizdi? Güver sözlerini şöyle sürdürdü? ?Konut alanlarında düğün, havai fişek gibi faaliyetlerin yapılması yönetmelik gereği yasak. Yani ölçüm yapılmaksızın yasak. Bu noktada şikayetler bizim ALO 181 hattımıza yapılabildiği gibi Emniyet Müdürlüğümüze de yapılıyor. Emniyet Müdürlüğümüz bize düğün yapılmasına yönelik şikayetin ulaşması, düğün olduğuna dair bir tutanağın gelmesi takdirde, biz direk idari yaptırım uyguluyoruz. Şuanda 770 lira gerçek kişiler için, gürültü noktasında gürültünün şirketlerden oluşması halinde 23 bin 250 lira civarında yaptırımı var. Ama genelde düğün şikâyetleri mevsim itibari ile müdürlüğümüze ulaşıyor. Bu noktada idari yaptırımları müdürlüğümüz uyguluyor.? (time code 14:50)
İlimizde çok yaygın olan sokak düğünlerine uygulanan cezai işlemin vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandığının belirten İl Müdürü Güver ?Tepkiler oluyor. Hatta mahkeme noktasında müracaatler oluyor ama şuana kadar kaybettiğimiz herhangi bir mahkeme yok? ifadesini kullandı?
İl Müdürü Güver İl Müdürlüklerinin elektirik ihtiyacını karşılama maksadı ile hayata geçirdikleri ve ORAN ajansından destek aldıkları ?Güneş Panelleri´ projesinin de kısa zamanda hayata geçeceğini belirterek ? Proje start verdiğinde müdürlüğümüzün bütün elektirik giderlerini sıfırlayacağız. Umarım bu proje diğer kamu ve özel sektör kuruluşları için emsal bir proje olur? diye konuştu?
HABER : C.USTEN



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ