ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ

?İKİ BAŞLILIĞI KALDIRMAK İSTİYORUZ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki hafta sonu mesaisini değerlendirmek üzere geldiği ilimizde ilk gün programına Vali Süleyman Kamçı´yı ziyaret ederek start verdi? Valilik hizmet binası önünde medya mensuplarına ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki ; yeni sistemle iki başlılığı kaldırmak istediklerini kaydederek ?Mecliste anayasa değişikliğini yapacak çoğunluğu yakalasak bile, bu konuyu millete götürmek niyetindeyiz. Bu yeni sistemle birlikte biz ülkemizdeki iki başlılığın ortadan kalkmasını istiyoruz" ifadesini kullandı?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki hafata sonu mesaisini geçirmek, Bakanlığınca tertiplenen ve 81 ili Çevre Şehircilik İl Müdürlerinin katılacağı ?Yatırım ve Hizmetleri Değerlendirme Çalıştayı´ na iştirak etmek üzere geldiği ilimizdeki ilk gün programına Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret ederek başladı? Özhaseki, Valilik girişinde gazetecilere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kayseri´de hızlı tren projesi gibi ulaşımla ilgili bazı konuların gündeme geldiğini Ulaştırma Bakanı´nın bu konularda halkı rahatlatacak açıklamalar yapmasının yararlı olacağına inandığını beliren Özhaseki "Bugün yine 3 tane şehidimiz var. Allah´tan rahmet diliyorum. Çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği bilgileri var. Çatışma ortamının yaşandığı bölgenin arkasında Kuzey Irak var. Teröristler, yıllarca oradaki şehirlerimize hendek ve çukur kazdılar. Çok şükür oraları temizledik, şehirlerimizi temizledik. Şimdi dağlardaki mağaralarını, sığındıkları yerleri başlarına yıkıyoruz" diye konuştu.
Bakan Özhaseki, terörün yaşandığı bölgelerdeki belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili olarak da, "Teröristlerin lojistik üssü gibi çalışan belediyelerdeki temizlikler de sürüyor. Teröriste her türlü desteği veren, para ve malzeme veren belediyelere kayyum atanmasına devam ediyor. Eskiden terör örgütünün emrine verilen kaynaklar, şimdi vatandaşın hizmetine veriliyor. Bazı yerleşim yerlerinin altyapısı baştan aşağı yenileniyor. Oralarda vatandaşların huzur içinde yaşaması için gayret gösteriyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın memnuniyet oranları hayli yüksek" ifadelerini kullandı.
Bakan Özhaseki sözleirnin devamında anayasa değişikliği konusunda da bilgilere vererek "Özellikle 80 ihtilalinden sonra yapılan anayasa, tüm siyasilerin diline pelesenk olmuştu. Anayasa değişikliğini her seçimde gündeme getireceksiniz, her fırsatta anayasanın değişikliğinden dem vuracaksınız, ama sonra masaya oturulma zamanında, kırmızı çizgilerle başlayıp ama´larla devam eden bahaneler sıralayacaksın. Bunun böyle olmayacağını söyledik. Bu arada MHP´den bir teklif geldi ve bu teklif çerçevesinde görüşmeler devam etti. Oluşan taslak, meclise gelecek ve mecliste görüşülecek. Mecliste değişiklik çoğunluğunu yakalasak bile bunu vatandaşa götürmeyi düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı mı başkanlık mı tartışmaları aşıldı. Burada önemli olan belki de şuydu, bu yeni sistemle birlikte iki başlılığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Önceden iki başlılık mı vardı? Evet, iki başlılık vardı. O çekişmeleri kimse unuttu mu? Hayır unutmadı. Çekişmeler o kadardı ki, bir başbakan, yurtdışına giden Cumhurbaşkanının yanında hiçbir bakanın gitmesini istemiyordu. Böyle bir şey olabilir mi? Bu çekişmelerin devam etmesini istemek, koalisyondan medet ummak hiç de ülke menfaatine değildir. Bu coğrafyada eğer güçlü olmazsanız, güçlü olup dostlara gün, düşmanlara korku vermezseniz, bu topraklarda yaşayamazsınız." Dedi?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri Valiliğinde yaptığı açıklamada, Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım´ın da Kayseri´ye gelerek toplu açılış töreni yaparak 15 Temmuz darbesi sonrası Kayserililerin gösterdiği gayret ve 220 bin kişilik demokrasi nöbetinin finalini teşekkür edeceğini duyurdu ? Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız darbe girişimi sonrası Kayserililerin gösterdiği dirayet, gayret ve destek için özellikle İstanbul´u saymazsak 220 bin kişiyle demokrasi nöbetinde final yapan Kayserili hemşerilerimize teşekkür edecek. Başbakanımızda bu buluşmada hazır bulunacak. Kayseri halkını soğuk hava olacağı için tedbirli giyinerek Cumhuriyet Meydanına gelmeklerini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu..
Bakan Mehmet Özhaseki, daha sonra Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret etti.
Özhaseki, burada yaptığı açıklamada da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´ın 4 Aralık Pazar günü Kayseri´yi ziyaret edeceklerini, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün de kentte olacağını belirtti. Erdoğan´ın, Abdullah Gül´ün adının verildiği müzenin açılışı dolayısıyla Kayseri´de olacağını aktaran Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Başbakanımız da bu vesileyle Kayseri´de olacak. Pazar günü aynı zamanda toplu açılış töreni olacak. Gerek kamunun yaptığı gerekse de belediyelerimizin yaptığı, özel sektörde de organize sanayi bölgesinde yaptırılan fabrikaların açılışı olacak. Bu toplu açılış töreninde Kayserili hemşehrilerimizin bulunmalarını arzu ediyoruz, davet ediyoruz. Bir taraftan da 15 Temmuz´da Kayseri´nin göstermiş olduğu dirayet, gayret, alanları doldurma ve özellikle son gece İstanbul´dan sonra rekor kırma gibi bir özelliği var. Bu özelliğinden dolayı da değerli Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla konuştuğumuzda Kayseri´ye gelerek, Kayseri halkına teşekkür etmek istediklerini söylediler. Kayserililer´in gösterdiği o ilgiden dolayı bir kere daha muhabbetlerini ilettiler. Kayseri´de 220 bin kişi ile o final gecesini yapmamızdan dolayı Kayseri halkına şükranlarını arz edeceklerini, teşekkür edeceklerini söylediler. Yani Kayserili hemşehrilerimizle Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın buluşma günü olacak. Bu buluşmada bütün Kayserili hemşehrilerimizi alana bekliyoruz. Saat 15.00 gibi inşallah burada olacaklar. Belki hava biraz soğuk olabilir ama tedbirli giyinerek bütün hemşehrilerimizi bu alana bekliyoruz. Güzel bir kavuşma, güzel bir sohbet olacağını ümit ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın daha birçok şehre gitmeden Kayseri´ye gelerek böyle teşekkür etmek istemesi karşısında, hemşehrilerimizin de iyi bir cevapla meydanı her zaman olduğu gibi dolduracaklarını ümit ediyoruz."
HABER MERKEZİ?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı