ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ:

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ:

?TAPU MÜDÜRLÜKLERİ FETÖCÜLERE KARŞI DİKKATLİ OLSUN?

Bir dizi açılış, temel atma ve ziyaretler için hafta sonu mesaisini geçirmek üzere seçim bölgesi Kayseri´ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki programının ilk durağı olan Ak Parti İl Başkanlığı´na gelişinde medya mensuplarının sorularını cevapladı? Bakan Özhaseki buradan tapu müdürlüklerini uyararak ?El konmalar dışında bir tedbirler var. Ola ki resmiyette gözden kaçan, aksayan bir takım yerler olabilir. Bütün bunlar noktasına şehirlerde ki tapu müdürlükleri dikkatli olsunlar. Bu gözden kaçan ve kaçılacak mallar hususunda işlem yapacakları zaman mani olsunlar istedik? ifadesini kullandı?
Hafta sonu mesaisini geçirmek üzere geldiği seçim bölgesi Kayseri´de ilk olarak Ak PARTİ İl Başkanlığınca tertiplenen Ak Parti İl ? İlçe ve Belediye Başkanları toplantısına iştirak etmek üzere Ak Parti İl Binasına gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki toplantı öncesi medya mensuplarının sorularını cevapladı.
Bakan Özhaseki 15 Temmuz darbe kalkışması ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Büyük bir bela atlattık ama pazartesi günü yine dükkanlar açıktı, resmi kurumlar açıktı, ekonomide bir kötülük olmadı. Ufak tefek dövizde dalgalanmalar duruldu. Yatırımlar devam ediyor. Bundan dolayı Allah´a şükürler olsun. Milletimize de teşekkür ederiz. Biz önümüzde ki günlerde yine programlarımızı devam ettireceğiz. Bu olağan üstü hali kendi içimizle konuşmakla, tartışmakla gündemimizi bunlarla yoğunlaştırmakla birlikte yapacağımız yatırımlar hususunda da çalışmaya dikkat edeceğiz. Bir taraftan bir daha 15 Temmuzların olmaması için ne lazımsa yapacağız. Bu darbe yapan yapıyı toprağa gömüp çıkmamak üzere mutlaka sonlandıracağız. Bir taraftan bunlarla uğraşırken günlük hayatın aksamasına izin vermeyeceğiz. Ekonominin canlanması için ne gerekiyorsa yapacağız? şeklinde konuştu?
Bakan Özhaseki, olağanüstü halin iki açıdan ellerini rahatlattığını dile getirerek "Bu milletin ekmeğini yiyen, devletinden maaş alarak adeta gündüz külahlı, gece silahlı dediğimiz tiplerin temizlenmesi içindi. Bu elemanların tamamen devletten uzaklaştırılması içindi. İkincisi millete ağlayarak, kandırarak,´Biz Türk-İslam dünyasına hizmet ediyoruz, Afrika´da okullar yaptırırken Türk dostu çocuklar yetiştiriyoruz, baksanıza siyah çocuklar İstiklal Marşı okuyor´ diyerek milletten aldıkları okulları, yurtları geri millete döndürüyoruz. Yüzlerce okullarına, yurtlarına el konuluyor. Bu çok doğru bir şey. Bunlar zaten milletin parasıyla yapılmıştı. Kandırılan milletin parasıyla yapılmıştır. Kayserili hiçbir hayırsever ´ihtilal yapsınlar´ diye bunların okullarına yardım etmemiştir, yurtlarına yardım etmemiştir, kurban parası vermemiştir. Bu kötülükleri, bu çirkinlikleri millete yaşatsınlar diye bunları vermemiştir, ´hayır işliyorum´ diye vermiştir. Şimdi bu hayırlar sahibine dönüyor. Bundan dolayı mutluyuz." diye konuştu?
Bakan Özhaseki sözleirnin devamında tapu müdürlüklerine seslenerek mal kaçırma çabası içinde olan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyararak ?FETÖ´ye ait olan yurt ve okullarda oluşabilecek kaçırmalara karşı, tapu müdürleri bu yönde talebi olan işlemleri gerçekleştirmesinler..El konmalar dışında tedbirler var. Ola ki resmiyette gözden kaçan, aksayan bir takım yerler olabilir. Bütün bunlar noktasına şehirlerde ki tapu müdürlükleri dikkatli olsunlar. Bu gözden kaçan ve kaçılacak mallar hususunda işlem yapacakları zaman mani olsunlar istedik. ´Elimizde yazı yok, hukuki olmaz´ gibi bahanelerle benim karşıma gelmesinler. Herkes herkesi bilir. Kayseri´de bu yapıya kimlerin mensup olduğunu bilen yok mu? Herkes biliyor. Ola ki bu yapının içerisinde okulun veya yurdun birini kaçırıyorlar. Tapu müdürlüğüne geldiği zaman evet o tapu müdürü iş yapmayacak. Bekletecek ve durduracak. ´Yazı da bu yok, listede bu yok´ gibi mazerete kabul etmeyiz. Bunu söylediğimiz için de doğru işler yapılıyor.? Değerlendirmesinde bulundu?
HABER: C.ÜSTEN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor