ÇEVRE BAKANLIĞI´NIN

ÇEVRE BAKANLIĞI´NIN

İKLİM KAMPLARI BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile yürütülen İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi kapsamında İklim Kampları düzenleniyor.

Proje kapsamında iki yıllık süre içerisinde Eskişehir, Denizli, Manisa, Antalya, Mersin, Niğde, Kastamonu, Çorum, Rize, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Sivas, Kayseri ve Van olmak üzere 18 ilde öğrenci ve öğretmenler ile öğretmen adaylarının iklim değişikliği konusundaki farkındalığının artırılması amacıyla eğitim programları ve seminerler düzenlendi.

Geçtiğimiz sene Konya´da ve Eskişehir´de gerçekleştirilen iklim kampları; bu sene de Ankara Hacettepe Üniversitesi Kampüsünde düzenleniyor. 9 Temmuz - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek birer haftalık 6 kamp ile 120 ortaokul öğrencisine uygulamalı olarak iklim değişikliği konusunda güncel bilgilerin verilmesi, eğitsel etkinliklerle iklim değişikliği sorunun öneminin anlatılması ve öğrencilerin bu hayati sorunun çözümüne ortak olmaları için farkındalık düzeylerinin arttırılması hedefleniyor.

İklim kamplarında ayrıca öğrencilere, iklim değişikliği sorununun çözümüne ortak olmalarını sağlamak için doğal kaynakların ihtiyaçlar oranında tüketilmesi için bireysel olarak yapılabilecekler, alınacak toplumsal önlemler ve öğrencilerin birer iklim gönüllüsü olarak sergilemeleri gereken davranışlar konusunda bilgi verilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilere projenin internet sitesinden   (http://www.iklimicindegisin.org/) ulaşılabiliyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”