ÇEVRE BAKANLIĞI

ÇEVRE BAKANLIĞI

İKLİM KAMPLARI KURUYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iklim değişikliği ile mücadelede Türkiye´yi, Uluslararası arenada etkin bir şekilde temsil ediyor. Bakanlık bu kapsamda Ülke içerisindeki projelerine hız kesmeden devam ediyor.  İklim değişikliği konusunda kamuoyunun farkındalığının geliştirilmesi  ve uyum çalışmaları kadar önemli olduğunun bilincinde olan Bakanlık bu amaçla  ?İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi başlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi aracılığı ile yürütülen proje ile öğrenci, öğretmen, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının iklim değişikliği konusunda bilgi ve farkındalıklarının geliştirilmesini amaçlıyor.

Her biri bir hafta süren iklim kamplarında öğrencilere, iklim değişikliği ile ilgili olarak teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Teorik eğitimlerde, iklim değişikliğinin bilimsel temelleri, iklim değişikliği ile mücadele yöntemleri ve buna karşı alınacak önlemler anlatılırken uygulamalı eğitimlerde öğrencilerin sera gazı etkisi, sıcaklık artışı vb. gözlemleyebileceği deneyler yapıldı.

Kamplar süresince verilen eğitimlerin yanı sıra Eskişehir ve Konya´daki bilim merkezleri ziyaret edildi. İklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlayan tesis gezileri yapıldı. Öğrencilerin iklim değişikliği ile mücadeleyi yerinde gözlemleyebileceği doğa ve çevre gezileri düzenlendi. Ayrıca ağaç dikme etkinliği, müze ziyaretleri, belgesel-film gösterimi, atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.

2017 yılı sonuna kadar devam edecek proje kapsamında, söz konusu iklim kamplarına ve farkındalık geliştirme eğitimlerine devam edilecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor