ÇEVRE BAKANI ÖZHASEKİ:

ÇEVRE BAKANI  ÖZHASEKİ:

?DARBE BAŞARILI OLSAYDI SOKAĞA ÇIKIP ÇATIŞACAKTIM?

Mahalli  İdareler Genel Müdürlüğü  Çevre Bakanlığı´na bağlanacak?   Samsun´da gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği zirvesine iştirak eden  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili  Mehmet Özhaseki, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü´nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na bağlanacağını  duyurduktan sonra  15 Temmuz gecesi ve sonrasında  yaşan  süreci değerlendirdi? Bakan Özhaseki ?Darbe  başarılı olsa  sokağa çıkıp çatışacaktım?  ifadesini  kullandı?

 

Onur konuğu olarak  katıldığı toplantıda kürsüye  gelerek yurdun dört bir yanından  toplantıya iştirak eden il  ve ilçe belediye başkanlarına  hitap eden  Bakan Özhaseki  Tarihi Kentler birliğinin  toplantılarına keyifle geldiğini vurgulayarak  ?Her şey birbirimize saygı duymamızla  başlıyor. Ortak değerlerde bütünleşmemizden başlıyor. İşte 15 Temmuz´da bunu yaşadık. İnsanlar orada müthiş bir dayanışma içerisinde oldular. Sokaklara çıktılar, tankların karşısında gövdelerini siper ettiler. Televizyonlara yansıyan görüntüleri hep beraber izledik. İnsanların tankın arkasından koşması, ateş eden helikoptere küfür ederek arkasından koşması ve gövdelerini tanklara siper etmesi müthiş bir olaydı. Bir taraftan da gazilerimizi ziyarete gittiğimizde bize anlattıkları hikayeler sonrası her bir odadan çıkarken ağlayarak çıktık. O fedakarlık, o insanların iradesine sahip çıkma arzusu, geleceğine sahip çıkma duygusu, ölümü hiçe sayma duygusu, onları hiçe sayarak silahların üzerine gitmeleri, yanında yaralanan ve hiç tanımadığı insanı kurtarabilmek için elinden geleni yapması. Bu bir millet olmamın ve beraber olmanın, birbirini sevmenin bir tezahürü olsa gerek. İrademize sahip çıkma mitingleri hepimizi çok duygulandırdı. Her gittiğim mitinglerde elimden geldiği kadar konuşuyorum. Katıldığım toplantılarda şunun altını çizmeye çalıştım. ?Şu toplantıların kıymetini bilelim. Burada AK Partililer var mı? Varız diyorlar. CHP´liler var mı? Varız diyorlar. MHP´liler var mı? Varız diyorlar. Yalvarıyoruz size birbirinize sarılın, kucaklaşın. Bundan sonra birbirinize yan bakmayın´ diyorum. Bunun kıymetini bilelim ve sonuna kadar devam ettirelim. Oy vereceğimiz zaman farklı partilere veririz. Dünya görüşümüzü kendimizden başka kimse değiştiremez. Kendi aramızda ufak tefek şeyleri özellikle büyüterek, abartarak ayrılıkçı bir noktaya doğru götürmeyelim? diye konuştu.

 

15 Temmuz´da müthiş bir kalkışma ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, ?Bu insanlar 40-50 yıldır kendilerini saklamışlar. Böyle bir saklanma, takviye ve gizlenme dünya tarihinde çok azdır. Daha önce takviye dediğimizde İran tarafında ortaya çıktığı, onların mezhepsel olarak bu işe sıcak baktığı, değişik kavimlerde bir takım beyin yıkama metotlarıyla o Haşhaşiler´in yaptıkları suikastları biliriz ama bu denli komple yapılmış, 40-50 yıl boyunca hazırlanmış yapıyı hiçbirimiz bilmiyorduk. Bize bakan cephesinde kibar bir yüz vardı. Çevremizde vardı bu insanlardan. Tüm dünyanın 170 ülkesinde Türk okulları açıyor. Orada Türk bayrağı var, Atatürk var ve İstiklal Marşı okutuyorlar. Siyah çocuklar geliyor burada İstiklal Marşı okuyorlar, hepimiz duygulanarak hüngür hüngür ağlamaya başlıyoruz ve hizmet ediyoruz diyorlar. Herkes çocuklarını teslim ediyor. Zenginler paralarını vermeye başlıyorlar? dedikten sonra  şayet  darbe başarılı olsaydı kendisinin de sokağa çıkıp çatışacağını  kaydederek şöyle konuştu   ?Şimdi bakıyorsunuz, kendi Amerika´daki şizofren yapılarına, başlarındaki o FETÖ denen adama küfür etmeye başladılar. İnsafsızlar biraz dürüst olun ya. Böyle bir yapı senelerce bizi kandırmış ve o gece böyle bir hazırlık yapmış. İnsanları vurdular, Meclis´i bombaladılar. Cumhurbaşkanından başlayarak, aşağıya doğru herkesi öldürme hesapları yaptılar. Sonra da bu ülkeyi birilerine peşkeş çekerek kucağına vereceklerdi. En acı tablo da eğer Allah korusun başarılı olsalardı, ülkenin 15 kadar vilayeti Güneydoğusu´ndan koparılacak, aşağıdaki yapıyla birlikte bir devletçik çıkaracaklar, oradaki zavallı adamlar ?kendi devletimizi kuruyoruz´ diye heveslenirken, bir başka ülkenin kölesi halinde hayatlarını devam ettireceklerdi. Kullanılmış bir yapı olarak orada kalacaklardı. Sonra Doğu´da yine başka bir devletçik hesapları vardı. Sonra boğazlara el koyma hesapları vardı. Anadolu içinde çarpışan, çatışan, iç savaşın çıktığı, insanların birbirlerini hunharca öldürdükleri bir ortam hesaplıyorlardı. Ben bu işe sabretmeyecektim. Şimdiden de ilan ediyorum, sabretmeyeceğim. İrademe sahip çıkmak için, özgürlüğüme, demokrasime, cumhuriyetimize sahip çıkmak için sokağa çıkacağım ve çatışmayı göze alıyorum. Benim gibi birçok insan göze alacaktı ve iç çatışma çıkacaktı. Bunun neticesinde de paramparça olmuş, küçülmüş, daralmış bir Anadolu coğrafyasına sıkışmış bir ortamda kalacaktık. Bunlar yüreğimizi daraltıyor. Cenabı Allah´a şükürler olsun ki başarılı olamadılar, millet olarak biz kazandık. Geleceğimize sahip çıktık, demokrasimize sahip çıktık, Cumhuriyetimize sahip çıktık, istiklalimize ve bağımsızlığımıza sahip çıktık, kazandık.?

 

Sözlerinin  sonunda  şehircilik noktasında büyük bir gayretleri olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki şöyle konuştu:?Yakında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı´ndan koparılıyor ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na bağlanıyor. Bundan sonra bütün belediye başkanı arkadaşlarımızın ne kadar istekleri, talepleri, özlük haklarıyla ilgili işlemleri ya da hukuki işlemleri, denetimleri, izinleri varsa bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na geçecek. Biraz İçişleri Bakanlığı´nın konsepti değişiyor, savunmaya yöneliyor. İç güvenlik ile ilgili daha ağırlıklı bir hale dönüşüyor. Belediye başkanı arkadaşlarımız Mahalle İdareler´e yazı yazdıklarında cevap alamazlardı. Dün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı beni arıyor. Genel Sekreter atamışlar 1.5 sene olmuş ve yazısı gelmemiş. 1.5 senede gelmeyen yazı olur mu? Bu işler için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü´nün bizde olması çok doğru bir karar oldu?  dedi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı