ÇETİN AGAŞE, KİTABINI TANITTI

ÇETİN AGAŞE, KİTABINI TANITTI

'KATLİAM ÇOCUKLARI' KİTABINI KAMUOYUNA TANITILTI

Kayserili Yazar Çetin Agaşe, Hocalı Katliamı'nı anlattığı, 'Katliam Çocukları' kitabını kamuoyuna tanıttı. Tanıtımı özellikle katliamın meydana geldiği 26 Şubat tarihine denk getiren Agaşe kitabına dair yaptığı değerlendirmede “Ortaya çok güzel bir öykü çıktı. Bunu önce araştırma kitabı daha sonra ise senaryo ve belgesel roman olarak kaleme aldım." İfadesini kullandı.

'Kod Adı Yeşil', 'Jitem Gerçeği', 'Kaos Ülkesi' gibi kitapların yazarı Çetin Agaşe, son kitabının tanıtımını Kayseri Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasında gerçekleştirdi. İmza törenini özellikle katliamın meydana geldiği 26 Şubat'da denk getiren Agaşe'ye Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkan Veli Altınkaya da eşlik etti.

Hocalı Katliamı'nda torunlarını kaybeden bir ailenin öyküsünü kaleme aldığını belirten Agaşe serine dair yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti.    "Hocalı'da Katliamı yaşayan bir aileyi tanımıştım ve orada yaşadıkları çok ilgimi çekti. Sonra devamını araştırmaya karar verdim Katliamı yaşayan başka insanlarla tanıştım, onların öykülerini dinledim. Sonra torunlarını kaybeden başka bir aileyle tanıştım. Bu ailedeki bir kadın Bakü ve Türk istihbaratı ile yardımlaşarak torunlarını Türkiye'ye kaçırıyor ve o torunları burada başka bir kimlikle yaşamını sürdürüyor. Ama kadın torunlarını kaybediyor. Bu hikaye beni çok etkiledi. Ortaya çok güzel bir öykü çıktı. Bunu önce araştırma kitabı daha sonra ise senaryo ve belgesel roman olarak kaleme aldım."



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi