ÇERKES DANSLARI İLE BÜYÜLEDİLER

ÇERKES DANSLARI İLE BÜYÜLEDİLER

Ateşin Çocukları olarak bilinen Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti Halk Dansları Topluluğu, Büyükşehir Belediyesi`nin davetlisi olarak geldikleri Kayseri`de muhteşem bir gösteri sundu. Gösteriyi 4. Kez Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Mehmet Özhas

Büyükşehir Belediyesi`nin kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde Rusya Federasyonuna bağlı Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti`nden ilimize gelen dünyaca ünlü Halk Danslar Topluluğu nam- ı diğer ‘Ateşin Çocukları’rının Kafkas halk danslarından örnekler sunduğu gösteriye ilgi büyük oldu.

Gösterileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti Kültür Bakanı Uali Evgemukov, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş izledi.

Gösteri öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Mehmet Özhaseki, Kayseri`nin huzurlu bir şehir olduğunu belirterek, "Eğer bir şehirde insanlar yaşamaktan keyif alıyorsa, o şehirde güzel işler oluyorsa, oradaki güzel etkinlikler çevresine de yayılır. Allah`a hamdolsunki Kayseri böyle güzel şehirlerden birisi" dedi. Yıllardır Kayseri için mücadele ettiklerini vurgulayan Başkan Özhaseki, "Bu mücadele sonucu şehrimizin sorunu kalmadı. Kendi içimizde huzurumuz var ve gelişmemizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki`nin konuşmasının ardından sahneye Ateşin Çocukları çıktı. Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Merkezindeki gösteriyi izlemek isteyenler salonu tıklım tıklım doldurdu. 1300 kişilik salonda yer kalmayınca yüzlerce kişi ayakta gösterileri izledi. Ateşin Çocukları şarkılar ve danslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı