CEP TELEFONU KULLANMAK ZARARLI MI?

CEP TELEFONU KULLANMAK ZARARLI MI?

Cep telefonu kullanmak zararlı mı?....Yıllar önce cep telefonları hayatımıza girdi ve aktif olarak her kesim tarafından kullanılmaya başladı. Cep telefonu artık hayatımızın vazgeçilmez haline geldi. Hatta bir organımız olarak algılar olduk. Bizde konuya

Günümüz de cep telefonları hayatımızın vazgeçilmez birer parçası olmuş durumda. Dünyada cep telefonu kullanıcı sayısı her geçen gün hızla artıyor. Cep telefonuyla yazışıyor, fotoğraf çekiyor, TV izliyor, müzik dinliyor, tansiyonumuzu ölçüyor, haberdar oluyor, hesaplarımızı düzenliyor, ödüyor, harcıyor ve daha pek çok şey yapıyoruz. Tüm bunların yanında cep telefonlarının ortaya çıkmasının ardından sürekli sorulan ve belki de en çok merak edilen konu ise;  sağlığa zararlı olup olmadıkları. Biz de bu konuya bir nebze  açıklık getirmek için  Erciyes Üniversitesi  Elektrik Elektronik Mühendislik  Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Galip Saraçoğlu`na Cep telefonu kullanmak zararlı mı? Cep Telefonları kullanımı zamanla ne gibi  hastalıklara yol açıyor.? Gibi merak ettiğiniz soruları yönelttik.

Cep telefonlarının olası zararları konusunda günümüzde çalışmaların devam ettiğini belirten  Doç. Dr. Ömer Galip Saraçoğlu, Dünya Sağlık Örgütünün cep telefonu kullanımının zararlı olduğu yönünde tespit edilmiş bilimsel bir verinin bulunmadığını kaydetti.

 

Teknolojiyle iç içe olduğumuzdan elektromanyetik dalgalara maruz kaldığımızı belirten Saraçoğlu,"elektromanyetik dalgaları gözle görmediğimiz için hiç etkilenmiyor veya  bizde olumsuz duruma sebebiyet vermediği düşünülüyor ama gün içinde yaşadığımız pek çok olumsuzluk, belki de bunların kümülatif  olarak ortaya çıkmış sonucudur"dedi.

 

Cep telefonlarının elektromanyetik alanları kafa içerisinde 8 cm kadar girebildiğine vurgu yapan Saraçoğlu,"cep telefonları günün neredeyse 24 saati yanımızda  insanlar cep telefonu olmadığı zaman rahatsızlık hissediyor" şeklinde konuşarak cep telefonun hayatımızın bir parçası haline geldiği konusuna açıklık getirdi.

 

Cep Telefonuyla konuşurken avucumuzun içine kesinlikle almamamız gerektiğine dikkat çeken Saraçoğlu, "Cep telefonları iki tarafa doğru ışıma yapar. Genel olarak iç tarafına koyulan iletken malzemelerle ekran tarafına yaptıkları ışımaları azaltılır. Cep telefonun arka tarafı ise anteni kısmı yer alır. Anten kısmında Radrasyon daha etkilidir" ifadesinde bulunarak cep telefonu nasıl kullanılması gerektiğine dikkat çekti.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı