CEP TELEFONU VE TABLETLER

CEP TELEFONU VE TABLETLER

BEL VE BOYUN FITIĞI NEDENİ

Kayseri Acıbadem Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayar kullanımı esnasındaki yanlış duruşun, bel ve boyun fıtıklarına davetiye çıkardığını söyledi.
Teknolojik ürünlerinin kullanımının yaygınlaşması ile yanlış duruşa bağlı olarak bazı ortopedik ve travmatik hastalıkların daha sık görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, ?Maalesef bu teknolojik araçların kullanımı çok erken yaşlara kadar çekildi. Bunlar uzun süre ve yanlış duruşla kullanıldığında postür dediğimiz vücut duruşuna zarar veriyor. Bu da ileride bel ve boyun fıtıkları gibi bir takım kalıcı hasarlara neden oluyor? dedi.

?Yüz hizasında kullanılmalı?
Uygun duruşun ancak söz konusu araçların yüz hizasına ve karşıya bakacak şekilde yerleştirilmesi sayesinde olacağını belirten Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Lordoz adını verdiğimiz boynumuzun hafif arkaya doğru kavisi ve kifoz adı verilen belimizin kavisi vardır. Biz, yanlış duruşla o kavisleri ortadan kaldırıyoruz ve kamburlaşma dediğimiz öne bükülme meydana geliyor. Uzun süre bükülmeler de bir takım dejeneratif değişikliklere, ağrılara, kas spazmlarına yol açabiliyor. Buna da halk arasında kulunç adı veriliyor. Bu nedenle cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayar kullanırken, araçların mümkün olduğu kadar yüzümüzün hizasında, tam karşıya bakacak biçimde yerleştirilmesi gerekir. Bu şekilde olumsuz etkiyi azaltabiliriz.?

Egzersiz faydalı
Masa başı çalışanların da ayrıca, lordoz ve kifozların doğal eğriliklerine uyacak biçimde destek yastıklarının da kullanabileceğini kaydeden Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, duruş bozukluklarına dair problemlerde bir uzmana başvurulmasını önerdi. Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, ?Çünkü biz olayın ciddiyetini tam karar veremeyebiliriz bu nedenle mutlaka gözükmekte fayda var. Ama hafif vakalarda vücut esnekliğinin artırılmasına yönelik, çok basit, günlük en fazla 5 dakikada uygulanabilecek hareketler omurga sağlığımızı korumamız açısından yeterli olacaktır? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı