ÇATAKDERE’DE OKUMA ŞENLİĞİ

ÇATAKDERE’DE OKUMA ŞENLİĞİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın kırsal mahallelere yönelik hayata geçirdiği ‘Okuma Şenliği’  kapsamındaki gezici kütüphanenin ikinci durağı Çatakdere Mahallesi oldu.

Her yaştan vatandaşın okuyabileceği kitapları bünyesinde barındıran kütüphane mahalle meydanında kuruldu. Çatakdere İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından heyecanla karşılanan kütüphane, mahalle sakinlerinden de büyük ilgi gördü.

Etkinlikte kitap okumanın yanı sıra birbirinden eğlenceli farklı faaliyetler, çocuklara yönelik  zeka oyunları, yüz boyama ve animasyon uygulamaları da  gerçekleştiriliyor.

Gezici kütüphaneden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çatakdere Mahalle Muhtarı Seyit Ahmet Karabulut  Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve ekibine şükranlarını sundu. “Başkanımıza Çatakdere ve bütün kırsal mahallelere verdikleri hizmetlerden dolayı mahallem adına teşekkür ederim. Bir de gönderdiği gezici kütüphane çocuklar ve öğrenciler için çok güzel oldu. Burada güzel bir zaman geçirdiler. Kitaplarını aldılar, okuyacaklar. Başkanımdan Allah razı olsun. Hizmetlerinden dolayı çok mutluyuz.”

Salı, perşembe ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü farklı bir mahallede olacak gezici kütüphanede her yaş grubuna hitap eden çok çeşitli kitaplar bulunuyor. Büyük küçük herkesin dilediği kitabı ücretsiz olarak ödünç alabildiği gezici kütüphane, 10.00 ve 16.00 saatleri arasında okurların ziyaretine açık oluyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor