ÇARŞI PAZAR HAREKETLENDİ

ÇARŞI PAZAR HAREKETLENDİ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte alışverişe çıkan vatandaşların çarşıyı hareketlendirdiğini söyledi.

Kurban Bayramının sadece kurbanla kalmadığını ifade eden Alan, insanların giysi, şeker ve kolonya gibi ürünleri de aldığını, böylelikle alışverişin canlandığını söyledi. Alan, “ Öncelikle adı Kurban Bayramı ama hadise sırf Kurban Bayramı ile kalmıyor. İnsanlarımız giysi, şeker ve kolonyada alıyor. Yani, hem gelen misafirleri memnun etmek hem de bayrama uygun bir şekilde giysilerini, ayakkabılarını yeniliyorlar. Dolayısıyla da, Allah'a hamd olsun çarşı pazarda bir hareketlilik var. Ekonomi çok şükür iyi. Tabi zaman zaman büyük Alışveriş Merkezleri, her ne kadar bizim işlerimize tesir etse de, yine cenabı Allah'a çok şükür işlerimiz iyi. Arkadaşlarımız dükkanlarında çok çeşit bulunduruyorlar. Vatandaşımızın hem gözüne hem de kesesine hitap ediyorlar. Kredi kartı ile alışveriş baya yaygınlaştı. Dolayısıyla çarşı pazarda alışveriş hareketli bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.
Kurban fiyatlarının geçen yıla oranla aynı seviyede devam ettiğini belirten Alan, “Tabi Kurban Bayramı için masraflı bayram derler ama masrafı da beraberinde karşılanıyor. Bu sene, Kurban fiyatları geçen yıla oranla aynı düzeyde. Zaman zaman tüketicilerden biraz şikayet duyuyoruz ama bence, alıp da malını bağlayacağı yer yok. Ben, hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlarda, alışverişin iyi olduğu kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
Kamyonla mahalle mahalle gezip satış yapan vatandaşlardan rahatsızlık duyduklarını belirten Alan, “Bizim tabi burada Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak diğer illerden kamyon ile gelen soğan, patates satan hatta çığırtkanlık yaparak hem çevre kirliliği, hem ses kirliliği, hem de bizim esnaf sanatkarlarımızın işlerine tesir ediyor. Bunun toptanı Kayseri halinde satılıyor, perakendesi de veya bu malı ticaret yapan insanlarımızın dükkanlarında satıyor. Biz hiçbir zaman alışverişe karşı değiliz ama özellikle bu tür dışarıdan gelen insanlar hatta pazar yerlerimizin yanlarında tekrar bir pazar yeri oluşturuyorlar. Dolayısıyla bizim odamıza kayıtlı üyelerimize tesir ediyorlar. Ama genele baktığımızda Cenabı Allah bugünümüzü aratmasın” şeklinde konuştu.


“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor