ÇANDIROĞLU PANDEMİ SÜRECİNDE YÜRÜTÜLEN EĞİTİM ÖĞRETİM ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

ÇANDIROĞLU PANDEMİ SÜRECİNDE YÜRÜTÜLEN EĞİTİM ÖĞRETİM ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

“EĞİTİM DUYGUSAL BİR SÜREÇTİR”

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu Pandemi sürecinde yürütülen eğitim – öğretim çalışmalarını haber ekibimize değerlendirip, 15 Şubat’ta sona erecek olan ara tatil sonrası nasıl bir yol haritası izleneceğine dair kamuoyunu bilgilendirdi. İl Müdürü Çandıroğlu “Uzaktan eğitim yolu ile öğretmenlerimiz eğitim öğretimi devam ettiriyor, daha doğrusu ettirmek durumunda kaldılar. Eğitimin doğası yüz yüze olmasıdır. İnşallah aşı çalışmaları iyi sonuç verir pandemi süreci son bulur da eğitim öğretim faaliyetine okullarımızda çocuklarımız ile göz göze eğitime devam ederiz” ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu Pandemi sürecinde yürütülen eğitim – öğretim çalışmalarını haber ekibimize değerlendirip, 15 Şubat’ta sona erecek olan ara tatil sonrası nasıl bir yol haritası izleneceğine dair kamuoyunu bilgilendirdi.

İl Müdürü Çandıroğlu eğitimin yol haritasına yönelik olarak yaptığı değerlendirmede süreci Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin yönlendireceğini vurgulayarak şunları kaydetti. “Şuan 15 tatil sürecine girdik, yani ara tatildeyiz. Bu ara tatilimiz 3 haftalık bir süreç… Fakat diğer taraftan destekleme ve yetiştirme ve özel eğitim kurslarımız açıldı. Normal okul açılışları 3 hafta sonra olacak. Yani planlanan böyle ancak zaman geldiğinde uzaktan eğitim devam eder mi etmez mi şuan için net bir şey yok. Bu tamamen salgın sürecini yönlendiren Bilim Kurulu ve Salık Bakanlığı’nın tavsiyeleri doğrultusunda yön bulacak. Mevcut durumda kısmi anlamda eğitim öğretim devam edecek gibi gözüküyor”

İl Müdürü Çandıroğlu sözlerinin devamında eğitimin duygusal bir süreç olduğunun altını çizip öğretmen – öğrenci ilişkisinin yüz yüze olması ile başarının yakalanabileceğini vurgulayarak şöyle konuştu. “Pandemi zor bir süreç; normal yaşam açısından da zor, eğitim- öğretim açısından da zor … Uzaktan eğitim yolu ile öğretmenlerimiz eğitim öğretimi devam ettiriyor, daha doğrusu ettirmek durumunda kaldılar. Eğitimin doğası yüz yüze olmasıdır. Yani eğitim akademik bir süreç değildir. Eğitim duygusal bir süreçtir. Çocuklarda duygusal manada birliktelik bir zaman zemin ilişkisi kuramazsanız gerçek manada eğitimden bahsetmek zor. Öğretmen arkadaşlarımız bunu olabildiğince ekrandan götürmeye gayret ediyorlar. Ancak bu yöntem arzu edilen sonuçlar doğurur mu? Elbette doğurmaz. Ama eldeki imkanların bu olması, bakanlığımızın alt yapı çalışmaları, gayretleri öğretmen arkadaşlarımızın emekleri gayretleri bu süreci en hasarsız bir şekilde atlatma ile alakalı çalışmalarımız oldu. Şöyle bakmak lazım öğretmen arkadaşlar için daha zor bir süreç. Hem hazırlanmaları, hem eğitim öğretim den bekledikleri performans bu noktalarda zor bir süreç yaşandı. İnşallah bir an önce aşının hayatımıza girmesi ile salgın sona erer bizde gerçek manada eğitim öğretim faaliyetine okullarımızda çocuklarımız ile göz göze eğitime devam ederiz.”

İl Müdürü Çandıroğlu sözlerini noktalarken okullardaki hijyen koşullarından kimsenin endişesi olmaması gerektiğini vurgulayıp “Okullarımız temiz hiçbir sıkıntımız yok gerekli temizlikler yapıldı. Bakanlığımızın da bu konuda hassasiyeti söz konusu. Zaten Türkiye’nin hiçbir yerinde de böyle bir problem yok.” İfadesini kullandı.

HABER: SAMET KARATOPRAK



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı