CAMİLER GUL SUYU KOKACAK

CAMİLER GUL SUYU KOKACAK

Kocasinan Belediyesi, İlçedeki camilerin temizlenmesi amacıyla özel ekip kurdu…Kocasinan Belediyesi tarafından ilçedeki 220 caminin ayda en az bir kere temizlenmesi amacıyla hizmete sunulan ‘Cami Temizleme Ekipleri’ düzenlenen törenle ka

Kocasinan Belediyesi, ilçedeki  220 caminin temizliğini yapacak özel ekip oluşturdu. Belediyenin önünde düzenlenen tören ile ‘Cami Temizleme Ekipleri’ kamuoyuna tanıtıldı.

 

Törende konuşma yapan  Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçimden önce verdikleri sözleri yerine getirmeye başladıklarına dikkat çekip, " seçimlerden önce birçok vaatlerde bulunduk ama bizim için en önemlisi ilçemizin temizliğine yapacağımız yatırım ve iyileştirme konusunda olmuştur. Bu konuda gelir gelmez çalışmalara başladık. Hem cadde, sokak, mekan temizlikleri hem de diğer objelerin temizliği konusunda hızla çalışmalara başladık. Önümüzde ki günlerde açıklayacağız. Hem temizlik konusunda ki ekiplerde artırıma gideceğiz. En az çalışan sayımızı yüzde 20 falan arttıracağız. Hem de araç gereç konusunda ciddi yatırımlar yapacağız. Yol temizleme aracı otomatik ve manüel olanı çöp konteynırları ve yer altı konteynırları çağımızın teknolojisine uyan temizlik donanımlarını ilçemize kazandıracağız"  dedi.

Kocasinan İlçesinde  bulunan tüm camiler ve ibadethanelerin temizliğine önem verdiklerinin altını çizen Başkan Mustafa Çelik, "Müslümanlık temizlik dinidir. ’Temizlik imandandır’ diye buyrulmuştur. Bu düstura uygun şekilde biz camilerimizi temizlemek istiyoruz. Bunun için de cami temizleme ekiplerini kurduk. Bu ekipte endüstriyel konuda bütün malzemeler mevcuttur" diye konuştu.

Sözlerinin devamında Çelik, şu şekilde sürdürdü: “ Her biri üçer kişiden oluşan temizlik timlerimiz var. Cami iç ve dış temizliğine uygun tüm donanımları, bu ekip donanımlarının içine koyduk. Şimdilik 3 ekip koyduk ve ihtiyaca göre bu sayıyı arttıracağız. Bölgemizde 220 camimiz var. Yaklaşık 250 ye yakın görevli hocalarımız buralarda bulunmaktadır. Biz bu hocalarımız içinde çeşitli hediyeler düşündük. Giyecekleri cübbe ve sarıklarının tamamını yenileyelim diye düşünüyoruz. Müftülüğümüz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor ama bizde acizane bu şekilde katkıda bulunalım istedik. Öncelikle bu ekip iç mekan temizliğinde tüm halıları yıkayacak. Camları, kürsüyü, mihrabı içeride temizlemesi gereken yerleri temizleyecek. Dış mekanda da park ve bahçe dış mekan temizliklerini yapacak ve tuvaletlerini temizleyecek. Bu 220 camimiz bizim ilk yaptığımız planlamalara göre her camimize ayda birer sefer temizleyelim diyoruz. Ramazan öncesi biz bu işi hızlandıralım diye istedik. Ramazan ve bayram öncesi elimizden geldiği kadar camilerimizi gözden geçireceğiz. Bu çalışmalarımız hızla devam edecek. Profesyonel ekiplerden oluşuyor. Yapacakları işin bilincindeler bunların eğitimleri de verildi. Sıradan temizlik ekiplerinin uzmanlaşmış haliler. Bu konuda ki eğitimleri de verildi. İnşallah sizde göreceksiniz bu temizlik ekiplerimiz 3 gündür sahada ve durum çok olumlu gidiyor. Temizlik sonrasında da bu gül suyu konusu yapabilirsek her Cuma namaz öncesi camilerimize de gül suyu sıkarak bundan sonra bunu geleneksel hale getireceğiz"

Kocasinan ilçe Müftüsü Yahya Çankaya ise , ellerindeki olanakların camileri yılda ancak iki  kez temizleyebildiklerini ifade ederek,  kendilerine verilen destekten dolayı Kocasinan Belediyesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan duayla ‘Cami Temizleme Ekipleri’ iş başı yaptı. Ekip, Hacıkılıç Camii`ne girerek temizlik yaptı.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı