ÇALIŞMA POTANSİYELİ BAKIMINDAN 4. ODAYIZ

ÇALIŞMA POTANSİYELİ BAKIMINDAN 4. ODAYIZ

Kayseri Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy, çalışma potansiyeli bakımından Kayseri Mali Müşavirler Odası’nın Ankara, İzmir ve İstanbul Mali Müşavirler odalarından sonra geldiğini söyledi.

Mali Müşavirler odası olarak Kayseri’de tüm kurumlarla entegrasyon içerisinde ve uzlaşıcı kurum olmaya çalıştıklarını dile getiren Özsoy, Türkiye geneline 23 akademik, Anadolu’da da 14 odaları olduğunu belirtti. Türkiye’de 4 platform olduğunu ve bunlardan birinin de Kayseri Mali Müşavirler Odası olduğunu kaydeden Özsoy, “Kayseri Mali Müşavirler Odası Ankara, İzmir ve İstanbul’dan sonra çalışma potansiyeli bakımından dördüncü oda. Çünkü bizler, çok büyük eğitim seminerleri ve sempozyumlar düzenliyoruz. Mesela Maliye Bakanımızın da katılımıyla ikinci kez sektörel muhasebe uygulamaları sempozyumu düzenledik.” dedi.
Özsoy, mali müşavirler olarak temel görevlerinin, mali ve sosyal güvenlik noktasında çıkan bütün tebliğleri kanunları uygulamak ve vergi toplamada vatandaşla devlet arasında köprü olmak olduğunu belirtti.
Türk Ticaret Kanunu’nda düzenleme ile kamu gözetimini yapacak mali müşavirlerin, meslek yılı sınırının en az 15 yıl olarak belirlenmesinin, şu andaki en temel sıkıntıları olduğunu dile getiren Özsoy, “Maliye Bakanlığı’nın 1.7.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu’nda ‘Kamu Gözetim’ ve ‘Muhasebe Denetim Standartları Kurulu’ oluşturdu. Şu anda 15 yıllık mali müşavirler denetim yapabiliyor bunların daha asgariye çekilmesi için çalışma yürütüyoruz. Yaklaşık 100 bin cirosu olan firmalar var. Bu ciroların üzerinde firma sayısı çok az. Yüzde 2 'lik bir grubu denetim altında tutarsanız zincirin bir ayağı kopar. Yani kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması noktasında hepsinin bir entegrasyon içerisinde olması gerekir. Dolayısıyla bu ciroları yapan firma sayımız da çok az. Eğer bu baraj 15 yıllık mali müşavirler üzerinden hesaplanırda bizlere e çok fazla iş düşmez diye düşünüyorum. Ki uluslararası çok ciddi denetim firmaları var. Mesela bizim 1071 üyemiz var. 161 civarındaki arkadaş serbest muhasebeci diğerleri mali müşavir. Bu 1071 üye içerisinde zannediyorum ki 15 yıllık süresini dolduran arkadaşlarımız 150 civarıdır. Dolayısıyla bu da yeterli değil. Belki yeni cirolarda bu arkadaşlarda bunu bulması mümkün değil. Tecrübe olmalı ama bu 15 yıl olmamalı. O zaman genç arkadaşların sırasını beklemesi lazım.” diye konuştu.
Son yıllarda mali müşavir kadın sayısının artmasının da kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Özsoy, “Yönetime geldiğimiz ilk yıllarda 5 yıl öncesinde kadın sayımız yüzde 5 civarındaydı son sınavlarda yüzde 50 civarında mesleğe yoğun talep var.” diyerek sözlerini tamamladı.

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor