ÇALIS’DAN KGC’YE ZİYARET

ÇALIS’DAN KGC’YE ZİYARET

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ: “AY SONUNA FAZ-2'YE BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Ziyarette medya mensuplarının sorularını cevaplayan Rektör Çalış Covid-19 aşı çalışmaları kapsamında ay sonuna Faz-2 aşamasına geçmeyi planladıklarını kaydetti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden ilk kişi Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış oldu. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Vahit İlhan ve Doç. Dr. Fikret Yazıcı da kendisine eşlik etti.

Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerince karşılanıp ağırlanan Rektör Çalış medyanın gücü ve medya mensuplarının günlük işleyiş içindeki yerine ve önemine dikkat çekip 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutlu olması temennisinde bulundu. Sözlerinin devamında göreve geldikleri günden bu yana basın mensupları ile koordineli çalışmalar yürüttüklerinin altını kalın çizgilerle çizen Rektör Çalış şöyle konuştu “Tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutluyorum. Gerçekten ulvi bir meslek icra ediyorsunuz. Zor şartlarda cefakârca ve vefakârca çalışmaktasınız. Göreve geldiğimiz ilk günden beri şehrimizin dinamikleri ile çalışmalar yürüteceğimiz söyledik. En önemli dinamiklerinden birisi de basın mensuplarımızdır. Çok iyi işbirliği içerisinde çalışmalarımız yürütmekteyiz. İnşallah bundan sonrada bu işbirliğimiz devam edecek. Üniversitemiz ile ilgili her türlü gelişmeyi kamuoyuna hızlı bir şekilde duyurduğunuz için bizler sizlere teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin çıtasını hep yükselteceğiz dedik ve yükletiyoruz. Çıtamızı yükseltmeye de devam edeceğiz. Kamuoyu ile bizler arasında aracı olan da sizlersiniz. Gerçekten sizlere teşekkür ediyoruz. Birçok alanda Gazeteciler Cemiyeti ile işbirliği yapıyoruz. Basın müzesi protokolü ve Süleyman Çetinsaya medya ödülleri de bunlardan birisi. Gerçekten müthiş bir işbirliği içerisindeyiz. Bu işbirliğimiz her zaman devam edecek. Üniversitemiz Kayserimizin incisi. Hem ülkemizi, hem de Kayserimizi gururlandırıyor. İnşallah bu gurur her zaman devam edecek”

Konuşmasının ardından medya mensuplarının sorularını da cevaplayan Rektör Çalış, ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAGEM) tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen aşı adayı çalışmaları kapsamında ay sonunda Faz 2 aşamasına geçileceğini de vurgulayarak şunları kaydetti. “Milli aşımızda en kısa sürede Faz-2’ye geçmeyi düşünüyoruz. Hocalarımız aralıksız çalışmalarına devam ediyorlar. Biz her şeyin prosedüre uygun olmasını, güvenli ve kaliteli olmasını istiyoruz. Bu yüzden de çok dikkatli çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şuan da 200 gönüllü üzerinde Faz-2 çalışmalarına geçeceğiz. 400’ün üzerinde gönüllümüz bekliyor. Aşının insana uygulanabilmesi için daha öncede yapıldığı gibi güvenlik testleri ve Koçak Farma’daki dolum işlemleri devam ediyor. Her şey prosedüre uygun olsun diye tam tarih vermek istemiyoruz. Ama biz milli aşımızın bir an önce olması için acele de ediyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Şuan hiçbir sorun olmadığını belirtmek isterim. Bizim arkadaşlarımızda çok dikkatli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnanın tatil günlerinde bile hocalarımız çalışmalarını sürdürüyor. Faz-2 hazırlık çalışmalarına başlandı diyebiliriz. Sadece aşılamaya başlamadık. En kısa sürede de inşallah dozlama kısmına geçmiş oluruz”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise konuşmasında Rektör Çalış’a ziyaretlerinden dolayı şükranlarını sunup “Erciyes Üniversitemiz ile Gazeteciler Cemiyeti olarak hep yakın ilişki içerisinde olduk” ifadesini kullandı.

Rektör Çalış, Başkan Altınkaya’ya üniversitenin çini işlemeli tabağını hediye ederek ziyareti noktaladı.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti