ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ GENELGESİ KAPSAMINDA VATANDAŞ DA EĞİTİLMELİ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ GENELGESİ KAPSAMINDA VATANDAŞ DA EĞİTİLMELİ

Özel Dünya Hastanesi Mesul Müdürü Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneler için yayınlanan ‘Çalışan Güvenliği Genelgesi’ ni yorumladı.

Özel Dünya Hastanesi Mesul Müdürü Prof. Dr. Yusuf Öztürk, söz konusu genelgenin ciddi bir gelişme olduğunu ilerleyen dönemlerde genelge kapsamında sonraki zamanlarda vatandaşlara da halk eğitimi uygulanması önerisinde bulundu. Genelgenin temel amacının hasta ve çalışan güvenliğini garanti altına almak olduğunu belirten Öztürk, hastanelerde şiddet olayların en fazla yaşandığı yerin acil servis üniteleri olduğunu ifade etti. Öztürk “İkincisi kabul memurlarımızın hizmet sürdürdüğü birimlerdir ve poliklinik sekreterlerimizdir. Bu arada hekimlerimizi de göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Nadir de olsa hekimlerimizin bu şiddete maruz kaldığı bilinmektedir.” dedi.
Genelge kapsamında çalışan eğitimlerine önem verildiğini ve Dünya Hastanesi’nde bu tür eğitimlere genelge çıkmadan önce de önem verildiğini kaydeden Öztürk, “Sözü geçen servislerde çalışan tüm personelin hasta ve yakınına karşı eğitilmesi, ses tonunu ve hareketini ayarlaması bu yolla da şiddeti azaltmaya gitmeliyiz. Çalışanların güvenliğinin sağlanması için içerde ve dışarıda bütün çalışanların görevlerinin tam yapmaları gerekmektedir. Özellikle hastalar açısından bakıldığında cerrahi güvenliği sağlaması, personelin eğitimli olması hasta güvenliği açısından önem taşımaktadır. Sağlık çalışanlarını hasta ve yakınlarına hazırlamak gerekir bu da eğitimle mümkündür, biz da bunu hastanemizde gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
Öztürk, genelge kapsamında, sağlık çalışanlarının şiddet görmesi durumunda alınacak güvenlik önlemlerine dair yeniliklerin de olduğuna dikkat çekti. Öztürk, sağlık çalışanlarının, şiddet görmesi durumunda, hastanenin içindeki güvenlik biriminden, en yakındaki emniyet kurumundan ve Sağlık Bakanlığı’nın 113 no’lu servisinden yardım isteyebileceklerini söyledi.

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı