ÇALIŞ, AŞI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

ÇALIŞ, AŞI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

“MUTASYON VİRÜSE KARŞI DA AŞI GELİŞTİRİYORUZ”

Kay tv- Erciyes Tv ortak yayının da sabah kuşağında yayına giren ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına konuk olan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış üniversitelerinde devam eden aşı çalışmaları ile ilgili ilimiz kamuoyunu bilgilendirdi. Mutasyon virüse karşı da aşı geliştirme gayreti içinde olduklarını duyuran Rektör Çalış “Mutasyon virüse karşı aşı geliştirmeye devam ediyoruz bunun müjdesini buradan  verebilirim. Gerçi mevcut aşı adayımızın  İngiliz Mutasyon virüsüne karşı etkili olacağı kanaatindeyiz, fakat biz yine de en çok görülen mutant virüse karşı da çalışma yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kay tv- Erciyes Tv ortak yayının da sabah kuşağında yayına giren ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına konuk olan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış üniversitelerinde devam eden aşı çalışmaları ile ilgili ilimiz kamuoyunu bilgilendirdi.

Erciyes Üniversitesince Covid 19 virüsüne karşı geliştirilen ve Faz 3 aşamasına ulaşan aşı adayının İngiliz Mutasyonu virüse karşı etkili olup olmadığı yönündeki soruya mutasyon virüse kaşı da aşı geliştirme gayreti içinde oldukları müjdesini vererek cevaplayan Rektör Çalış “Mutasyon virüse karşı yeni bir aşı dünyada yok.  Biz  İngiliz Mutasyon virüsüne karşı hemen kolları sıvadık.  Klinik çalışmalarına geçtik  ve çalışmalarda sona geldik. Mutasyon virüse karşı  aşı geliştirmeye devam ediyoruz bunun müjdesini de verebilirim. Şuandaki aşımız İngiliz Mutasyon virüsüne karşı etkili olacağı kanatindeyiz. Anacak biz yine de Erciyes üniversitesi olarak özellikle en fazla görülen mutasyon virüsüne karşı da korona virüsüne de yeni bir aşı adayı geliştiriyoruz bunu söyleyebilirim.” değerlendirmesinde bulundu.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”