ÇALIŞ: HEDEFİMİZ KALICI BİR ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK

ÇALIŞ: HEDEFİMİZ KALICI BİR ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Ekim 2018-Eylül 2019 döneminde yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bir yılı geride bırakan Prof. Dr. Mustafa Çalış, tertiplenen yemekli toplantıda ilimiz medya mensupları ile bir araya gelerek geride kalan bir yılın muhasebesini yaptı? Rektör Prof. Dr. Çalış Erciyes Üniversitesi´nin iyi bir eğitim kurumu olma hedefini de koruyarak kendisine öncelikli olarak bir araştırma üniversitesi olmayı hedef olarak belirlediğini vurgulayıp "Bu kapsamda üniversitemiz YÖK Başkanlığı tarafından belirlenen ülkemizdeki ilk 10 araştırma üniversitesinden biri olmayı başarmıştır." Değerlendirmesinde bulundu.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bir yılı geride bırakan Prof. Dr. Mustafa Çalış, tertiplenen yemekli toplantıda ilimiz medya mensupları ile bir araya gelerek geride kalan bir yılın muhasebesini yaptı.

Rektör Prof. Dr. Çalış sözlerine sayılarla ERÜ, yönetim ilkeleri, eğitim-öğretimde katile ve uluslararasılaşma faaliyetleri, araştırma kapasitesi ve kalitenin arttırılmasına yönelik faaliyetler, topluma hizmet kapsamında yürütülen faaliyetler ve fiziksel altyapının geliştirilmesini yönelik faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulup; 19 fakülte bulunan üniversitede 2 bin 241 akademisyenin görev yaptığını hatırlatarak ? 52 bin 530 öğrencinin yanında, 2 bin 32 yabancı öğrenciye de eğitim vermekteyiz? ifadesini kullandı.

Sözlerinin devamında Erciyes Üniveristesi´nin iyi bir eğitim kurumu olma hedefini de koruyarak kendisine öncelikli olarak bir araştırma üniversitesi olmayı hedef olarak belirlediğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Çalış, "Bu kapsamda üniversitemiz YÖK Başkanlığı tarafından belirlenen ülkemizdeki ilk 10 araştırma üniversitesinden biri olmayı başarmıştır." değerlendirmesinde bulundu?

Üniversitenin Kayseri sanayisi ile arasındaki üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, sanayicinin nitelikli problemlerinin tespit edilmesi, akademisyenlerin ürüne dönüşebilir hazır projelerinin gerçekleştirilmesi için "100 Talep 100 Program Projesi"ni başlattıklarını hatırlatan Prof.Dr. Çalış, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı´na ise 10 buluş ile katıldıklarını ve 9 madalya ile döndüklerini kaydetti.

Sözlerinin sonunda kamuoyunun merakla beklediği ?Kongre Merkezi´nin tamamlanma aşamasına geldiğini de belirten Rektör Prof. Dr. Çalış, "Mühendislik Fakültesi bölgesinde 260, çocuk acil bölgesinde 172 ve Edebiyat Fakültesi bölgesinde 273 araçlık üç yeni otopark düzenlemesi tamamlanmıştır. Merkez kampüs, Anayurt Bölgesi 15 Temmuz Nizamiyesi düzenlenerek hizmete alınma aşamasına getirilmiştir. Engelli dostu ve yeşil kampüs çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettirilmektedir. ERÜ, dünya üniversitelerini yeşil kampüs/yaşanabilir kampüs boyutunda değerlendiren GreenMetric 2018 sıralamasında ülkemiz üniversiteleri arasında 4. sırada yer almaktadır." diye konuştu. Rektör Prof.Dr. Çalış bir yılı değerlendirdiği konuşmasının ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta kurulacak ve kentin 109 yıllık basın tarihinin anlatılacağı Basın Müzesi´ne ilişkin işbirliği protokolü imzalayarak etkinlik noktalanırken; protokol imzası esnasında konuşan Cemiyet Başkanı Altınkaya ?Uzman hocalarımızın katkılarıyla 109 yıllık basın tarihiyle ilgili bir çalışma yapılacak. İnşallah bunu 3-4 ay içerisinde tamamlayacağız. Bu müzeyi değerli rektörümüzün ve İletişim Fakültemizin katkılarıyla açacağız. Ben değerli hocamıza bu zamana kadar sektörümüze, camiamıza verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum? ifadesini kullandı?



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye