´BY LOCK´ KULLANICISI BELEDİYE ÇALIŞANINA

´BY LOCK´ KULLANICISI BELEDİYE ÇALIŞANINA

REKOR HAPİS CEZASI?

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 27 Ağustos 2016´da gözaltına alınan ve örgütün gizli iletişim ağı ´By Lock´ programını kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan belediye çalışanına 12 yıl hapis cezası verildi. Bu ceza ilimizde şimdiye kadar verilen by lock cezalarında rekor ceza olarak kayıtlara geçti.

27 Ağustos 2016´da Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, belediyelerde FETÖ soruşturması çerçevesinde açığa alınan 32 mahalli idareler personeline yönelik operasyon başlattı. Adliye´ye sevk edilen 65 şüpheliden 36´sı tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında Selman Ç. de yer almıştı.  Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık Selman Ç. ile avukatı hazır bulundu. 468 gündür tutuklu olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi İl Özel İdare´de bilgisayar işletmeni olan Selman Ç. by lock kullanmadığını, mahallelerden sorumlu olmadığı eklinde ifade  verdi?

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Selman Ç.´ye kastın yoğunluğu da göz önünde bulundurularak ´Silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa herhangi bir indirim maddesi uygulamazken, bu ceza Kayseri´de bu zamana kadar verilen by lock cezalarında rekor ceza olarak kayıtlara geçti?



Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi