BÜYÜKSİMİTÇİ: "ÜRETEREK BÜYÜYECEĞİMİZE İNANIYORUZ"

BÜYÜKSİMİTÇİ:

Kayseri Sanayi Odası Meclisi ekim ayı toplantısını video konferans yöntemi ile gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci “Biliyoruz ki üretebilen ülkeler geleceğin söz sahibi olan ülkelerdir. Bizde üreterek büyüyeceğimize inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Sanayi Odası Meclisi ekim ayı toplantısını video konferans yöntemi ile gerçekleştirdi. Meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyelerin iştirak ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, cari açık ve enflasyon konusunun ülkemizin iki temel sorunu olduğunu belirterek, bu sorunları halletmeden sağlıklı bir ekonomik yapıya ve sürdürülebilir bir büyümeye kavuşmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Daha sonra söz alan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararının gündemdeki sıcaklığını koruduğunu hatırlatıp, bu karar sonrasında hem uzun vadeli faizlerde hem de döviz kurlarında ciddi artışlar yaşandığını belirterek, "Sanayiciler olarak her zaman istikrardan yanayız. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de hammadde, lojistik ve emtia fiyatlarında artışlar yaşanıyor. Zor ve bir o kadarda dikkatli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Tabi ki düşük faizli ortamlarda yatırım yapmak daha kolay. Devlet bankaları faizleri düşüreceklerini açıkladılar, özel bankalarda bu karara destek verecek gibi görünüyor. Eximbank'ında bu konuda ihracatçılarımızı desteklemesini bekliyoruz. Biz ülkemizin geleceğine de üretimin gücüne de inanıyoruz. Nasıl pandemi döneminde ülkemizi büyüttüysek, şimdide üreterek büyüteceğimize inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.                 

Sözlerinin devamında İhracat verilerini de değerlendiren Büyüksimitci, TÜİK verilerine göre Ağustos ayı ihracatımızın, bir önceki aya göre yüzde 18,6 artışla, 306,2 milyon dolar olarak gerçekleştiğinin altını çizip;  Ağustos ayında en çok ihracat yapan sektörlerin başında mobilya, elektrikli ev aletleri ve metal ürünler geldiğini kaydetti.  Başkan Büyüksimitci  ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ise ABD, Almanya ve Irak'ın ilk üç sırayı aldığını belirterek sözlerini tamamladı.    


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları