BÜYÜKSİMİTCİ, ÖZBEKİSTAN´DA TÜRK İŞ VE YATIRIM FORMUNA KATILDI

BÜYÜKSİMİTCİ, ÖZBEKİSTAN´DA TÜRK İŞ VE YATIRIM FORMUNA KATILDI

Foruma, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan ve Türkiye´den 600 civarında iş insanı katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Özbekistan´ın Başkenti Taşkent´te düzenlenen Türk İş ve Yatırım Forumu´na katıldı. Foruma, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan ve Türkiye´den 600 civarında iş insanı katıldı.

Formun açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 6 farklı ülke ama tek millet olduklarını vurgulayarak, ?1,1 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe, 560 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ve 160 milyonluk nüfusa sahibiz. Yani bir araya gelince, küresel bir güç haline geliyoruz? dedi.

6 ülkenin ticaret hacminin istenilen seviyede olmadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ?6 ülkenin birbiriyle ticareti ancak 9 milyar dolara ulaşabilmiş, yani topla ticaretimiz içinde ancak yüzde 2 pay alabilmiş. Bu rakamı artırmak da yine bizlerin elinde. Zira ticaret demek, kalkınma demek, halkların zenginleşmesi demek. İnşallah bu rakamı hızla artırmanın gayreti içerisinde olacağız? diye konuştu.

Özbekistan programı hakkında bilgi veren KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ?İki gün boyunca Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanımızla birlikte Özbekistan´ın Başkenti Taşkent´te birçok temaslarda bulunduk. 600 civarında iş insanın katılımı ile gerçekleştirilen Türk İş ve Yatırım Forumu´na katıldık. Foruma katılan 6 ülke arasındaki ticari engellerin kaldırılıp, ticaret hacminin artırılması üzerinde durduk. Türkiye Otomotiv, beyaz eşya, tekstil, inşaat malzemesi, gibi birçok sektörde, Avrupa´nın en önemli tedarikçileri arasında.Bunun yanı sıra Yurtdışı müteahhitlik sektöründe Türkiye dünyada ikinci sırada. Foruma katılan ülkelerle bu alanlarda ortak ticaret ve yatırım yapabiliriz. Tüm bunlar üzerinde karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Her açıdan çok verimli bir seyahat oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"