Büyükşehir`in Desteği Sürecek, Talas Büyüyecek

Büyükşehir`in Desteği Sürecek, Talas Büyüyecek

Bu yıl Talas Raylı Sistem hattını devreye sokarak Talas`ın ulaşımını daha modern hale getiren Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelere olduğu gibi Talas`a da hizmetlerini sürdürecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bir taraftan ilçelerde projeleri

Toplantıda Talas`a yapılacak yatırımlar tek tek ayrıntılı bir şekilde ele alınarak planlamalar yapıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, seçim öncesinde tüm ilçeler için yapılan programın artık uygulama safhasında olduğunu söyledi.

Talas`la ilgili projelerin detaylı bir şekilde incelendiğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Seçimlerden önce ilçelere giderek yaptığımız tespitler, vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler bir bir devreye giriyor. Bir taraftan Talas için Mustafa Bey`in çok güzel projeleri vardı onları hazırlıyor, bir taraftan da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak olan projeler bir kez daha gözden geçiriliyor. Bu projelerin birinci ayda ihalesini yapıp yaz döneminde inşaatı hızla bitirmeyi hedefliyoruz. Bunların içinde Kayseri`de ilk defa uygulanacak olan kapalı pazaryeri projesi de var. Kapalı pazaryeri ile ilgili yurt dışında yeni bir konsept gelişmiş. Tamamıyla alış veriş merkezi mantığında; ama içinde pazarcı esnafı var. Alt katında meyve-sebze, sakatat, et ve süt ürünleri satanlar, üst katta yeme içme yerleri ve çocuğu ile birlikte alışverişe gelenler için çocukların bakılabileceği küçük bir kreş var. Bu proje öncelikle Yenidoğan mahallesinde yapılacak ve daha sonra diğer mahallelerde yaygınlaşacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi`nin Talas`ta iki ayrı okul yapacağını da ifade eden başkan Mehmet Özhaseki, "Anayurt tarafında okul eksikliğini görmüştük. İki okulun yapımını Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik. Bunun dışında Başakpınar, Kepez, Kuruköprü`de yapılacak olan spor sahaları, mezarlıklar, çevre düzenlemeleri, okul yerleri gibi projeleri programa aldık. İnşallah yaz döneminde Büyükşehir olarak Talas belediyemizle birlikte bunları yapacağız" diye konuştu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi