Büyükşehir’in 6 bin personeli için zamlı imzalar atıldı

Büyükşehir’in 6 bin personeli için zamlı imzalar atıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerde görev yapan 6 bin işçiyi kapsayan Ek Protokol İmza Töreni’ne katıldı. Başkan Büyükkılıç tarafından imza altına alınan protokole göre 6 bin işçinin maaşı asgari ücret artışı oranında güncellenerek, ilave kazanımlar sağlandı

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK A.Ş., Spor A.Ş., Erciyes A.Ş., KASKİ Personel A.Ş., ve Kayseri Ulaşım A.Ş.’de görev yapan 6 bin çalışanın maaşlarının asgari ücret artışı oranında güncellenerek artırılmasına yönelik Ek Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi. Kadir Has Kongre ve Kültür Sanat Merkezi’nde ki törene Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, HAK İŞ Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet İş Sendikası Genel Başkanvekili Halil Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, sendika genel başkan yardımcıları, sendika il temsilcileri ve binlerce personel katıldı.

                                                                                                                        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, alkışlarla ve ‘Kayseri seninle gurur duyuyor’ sloganları ile kürsüye çıktı. Başkan Büyükkılıç, HAK-İŞ Sendikası’nın sağduyunun sesi olduğunu, yerli ve milli, değerlerine sahip çıkan bir sendika olduğunun altını çizerek şöyle konuştu  “İnsanların hayırlısı, insana hizmet edendir. O açıdan göğsümüzü gererek anlattığımız bu güzel şehri bu noktaya getiren sizlersiniz. Siz olmasaydınız, bugün burada konuşamazdık. Her birinizin alnından öpüyorum. İyi ki varsınız, sizlere minnettarız. Gönlümüz daha fazlasını her zaman arzu eder ama imkânlarımızı zorlayarak hep daha fazlasını verme ve örnek teşkil etme anlayışı içerisinde çalışmalar yapmaya çalışıyoruz”                                                                             

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini vurgulayan Büyükkılıç, ‘Bizi biz yapan sizlersiniz’ dedi ve ekledi  “Sayın Cumhurbaşkanımızın Kayseri’mize bakış açısını farklılaştıran sizlersiniz, sizlerle gurur duyuyoruz. Dün Ankara’daydık, sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdik. Mazlum insanların sesi olan o güzel insanın yol arkadaşları olarak, hep beraber Allah’ın izniyle ‘biz varız’ diyoruz. 3 senedir kredi almadan Büyükşehir’i yöneten belediyecilik anlayışı, alın teri kurumadan haklarını veren belediyecilik anlayışı, bütçesini yüzde yüz gerçekleştiren belediyecilik anlayışı, bunu sağlayan sizlersiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”           

HAK İŞ Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise bugünün anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, 2023 yılında ilk etkinliği Kayseri’de yaptıklarını, Kayseri’nin ilklerin şehri olduğunu belirtip; bu organizasyonun gerçekleşmesine vesile olan Başkan Büyükkılıç’a gönülden teşekkür ederken, tüm salon ayağa kalkarak, Başkan Büyükkılıç’ı alkışladı.     

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vefalarını göstereceklerini vurgulayan Arslan, “Kayseri’deki temsilini gerçekleştiren Sayın Belediye Başkanımız Memduh bey ve ekibine de aynı vefa ile bakacağız, desteğimize bundan sonra da devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.   

Hizmet İş Sendikası Genel Başkanvekili Halil Özdemir de Başkan Büyükkılıç’a şükran duyduklarını ifade belirtip, emekçi işçilere bu şehirlerin gizli kahramanları ve mimarları olduklarının altını çizerek şöyle konuştu  “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’ın önderliğinde her şeyi hak ediyorsunuz. O da hiçbir zaman hakkınızı inkâr etmeden, alın teriniz kurumadan hakkınızı ödüyor. Bu Kayseri ayrıcalığı, bu yapılan ek protokol hayırlı uğurlu olsun”                                                                 

Kayseri için gece gündüz demeden hizmet eden Başkan Büyükkılıç’a teşekkür eden Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay ise şöyle konuştu:  “Biz Kayseri’ye geldiğimiz zaman kendimizi evimizde hissediyoruz. Biz bugüne kadar hep ilkleri, iyilik ve güzellikleri gördük. Böyle belediye başkanımız, böyle bir ekibinin olduğu yerde bize kardeşlik, dostluk, sevgi ve bereket üretmek gerekir diye düşündük ve böyle oldu. Bugüne kadar yaptığımız toplu iş sözleşmelerinde ‘veren el, alan elden üstündür’ diye Büyükşehir Belediye Başkanımız, Genel Sekreterimiz, yardımcılarımız, sizlerin emeği, alın teri için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar imzaladığımız toplu iş sözleşmelerinde ve bugün yapacağımız ek protokolle hep Türkiye’ye örnek oldular. Kayseri adına gece gündüz hizmet eden belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.”                                     

Konuşmaların ardından Başkan Arslan tarafından Başkan Büyükkılıç’a çiçek ve hediye takdimi gerçekleştirildi.                                                         

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve HAK İŞ Konfederasyonu arasında 6 bin çalışanın Ek Protokol kapsamında imzalar atıldı                           

 



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik