BÜYÜKŞEHİR´İN

BÜYÜKŞEHİR´İN

EĞİTİME KATKISI SÜRÜYOR

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Abdullah Gül Üniversitesi Mimarsinan Kampüsü´ne yaptırılmakta olan Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. Kayseri´deki eğitim seviyesini artıracak bir binanın inşa edildiğini belirten Başkan Çelik, bu önemli eğiti yuvasına katkı sunacaklarını ifade ederek okulun çevre düzenlemesini Büyükşehir Belediyesi´nin yapacağını söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı arasındaki protokol gereği yaptırılacak olan İlköğretim ve Liseden oluşacak kampüsteki Fen Lisesi´nin temeli 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün katılımıyla geçen yıl Ekim ayında atılmıştı. Hızla ilerleyen Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çalışmaların son durumunu yerinde gördü. Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin bölgede yapacağı yol ve çevre düzenleme çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgiler aldı.
Fen Lisesi inşaatı ve Büyükşehir Belediyesi´nin yapacağı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kayseri´yi eğitim merkezi haline getirebilecek önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirtti. Türkiye´nin birçok yerinden öğrencilerin tercih edebilecekleri bir okulun yapıldığını dile getiren Başkan Çelik, "Farklı özelliklerde ve farklı mimaride bir yapı ortaya çıkıyor. Bu binayı yaptıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´ne ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu´na teşekkür ediyorum. Türkiye´deki eğitim binası seviyesini üst sıralara çekecek kalitede bir yapı inşa ediliyor. 32 derslikli, 16 laboratuvarı, 20´den fazla rehberlik ve farklı birimleri bulunan, 700 kişilik konferans salonu ve yarı olimpik yüzme havuzuna sahip, çok özel yayınların takip edilebileceği kütüphanesiyle özel bir eğitim tesisi yapılıyor. Eğitimin kalitesini artıracak böyle bir yapıya bizim de belediye olarak katkımızın olması gerekir diye düşünüyoruz. Şehrimizdeki Milli Eğitim´e bağlı tüm okullarda çevre düzenlemesi ve spor salonları yaparak ya da ihtiyaç olan bölgelerde sıfırdan okullar inşa ederek eğitime katkıda bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Abdullah Gül Üniversitesi Kampüsündeki Fen Lisesi´nin de çevre düzenlemesini yapacağız. İnşallah okulu yeni eğitim sezonuna yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı