BÜYÜKŞEHİR`DEN KAYSERİ ZİRVESİ

BÜYÜKŞEHİR`DEN KAYSERİ ZİRVESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği toplantıda Kayseri`deki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile biraraya geldi. Prof. Dr. Kurtulmuş buradaki konuşmasında Türkiye`nin gelişmesini sürdür

Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce hayata geçirilen Harikalar Diyarı`nda düzenlediği toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve davetliler katıldı.
"ORTAYA ÇIKAN PROJELER TAKİP EDİLECEK"
Toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri`de Prof. Dr. Kurtulmuş`un katılımıyla önemli bir toplantı yapıldığını ve bir takım sonuçlar çıktığını belirterek bunların takip edileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak da zaman zaman Kayseri`nin gelişmesine yönelik toplantılar yaptıklarını belirten Başkan Özhaseki, "Bunlardan birini beş yıl önce `Ufuktaki Kent Kayseri` adıyla gerçekleştirdik. Kayseri`yi nasıl ve nerde görmek istediğimizi, Kayseri`nin cazibe merkezi olması için neler yapılması gerektiğini bu toplantıda değerlendirdik. Orada ortaya çıkan fikirlerin hayata geçmesini halen takip etmekteyiz. Bu doğrultuda ikinci devlet üniversitesi kurulmasına öncülük edildi. Erciyes Kış Sporları Merkezi`nin yatırımı başlatıldı. Bunun gibi daha bir çok proje hayata geçirildi. Değerli Genel Başkan Yardımcımız da Kayseri için son derece yararlı bir toplantıya öncülük etti. Buradan çıkan sonuçlar birebir AK Parti tarafından takip edilecek. Milletvekili arkadaşlarımız bu projelerin hayata geçirilmesi için takip görevini üstlenmiş olacaklar. Biz de ortaya çıkacak çalışmaları takip edeceğiz ve Kayseri için hayırlı bir süreç başlamış olacak" dedi.
"ŞEHİRLERİN GELECEĞİ YÖNETİCİLERİN UFUKLARIYLA PARALEL"
Konuşmasında şehirlerdeki uyumu üzerinde de duran Başkan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehirlerin geleceği; o şehirde yaşayan yöneticilerin ufukları ile paralel gider. Yönetici derken şehre yön veren herkesi kastediyorum. Milletvekillerimiz de, sivil toplum kuruluşları da şehre yön vermektedirler. Şu halde eğer bizler kendi içimizde uyum içinde çalışırsak, şehrimiz için bir takım hedefler belirlersek ve bunun için üzerimize düşen yükü omuzlarsak o şehirler gelişir ve büyür. Kayseri bu işbirliğini yakalayan bir şehirdir. Tam tersine, birbirimizi istemiyor ve sevmiyorsak, birisi iyi bir şey yaptığı zaman kıskanıyorsak veya iyi projeler ortaya çıktığı zaman hepimiz destek olmuyorsak, doğrusu o şehirlerin gelişme şansı pek gözükmüyor. Kayseri büyüyen ve gelişen bir şehir. Bu gelişmede uyum içinde iş yapıyor olmanın katkısı büyük."
"FARKLI İŞLER YAPSAK DA İSTİKAMETİMİZ AYNI OLACAK"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da, konuşmasında ortak hareket etmenin önemi üzerinde durdu. Türkiye`nin önemli mesafeler katettiğini dile getiren Prof. Dr. Kurtulmuş, ülkemizin siyasi ve iktisadi reformları eş zamanlı yaptığı dönemlerde ilerlemesini hızlı adımlarla gerçekleştirdiğini söyledi. Atılan adımları kafi görmemek gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Kafi görürsek ve bisikletin pedalına az basmaya başlarsak Türkiye geriye gider. Biz tüm alanlarda ileriye gidebilmek için daha fazla pedala basmak mecburiyetindeyiz. Demokrasi istikametinde, özgürlükler, ekonomik gelişme, sosyal barışın tesis edilmesi, toplumsal bütünlüğün oluşturulması istikametinde pedala daha hızlı basmalıyız. Bu istikametin sürdürülebilmesi için üzerimize düşen önemli sorumluluklardan birisi de bütün sivil toplum camiasının, kanaati olan, fikri olan, Türkiye`nin ekonomik, siyasi, sosyal gelişmesine ilişkin görüşü olan bütün sivil toplum kuruluşlarının bu sürece destek vermesidir. Bu istikamet sadece siyasetin tek başına yürüyeceği bir istikamet değildir. Üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, kültür sanat camiasının, herkesin, Türkiye`nin ileri gitmesi için fikri olan, görüşü olan herkesin aynı istikamete gitmesi gerekir. Farklı işler yapacağız belki; ama yaptığımız tüm işler aynı istikamete yönelik olursa bugün önümüzde sorun olarak görülen alanların çok kısa sürede aşılmış olduğunu görürüz" diye konuştu.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti