BÜYÜKŞEHİR´DEN ULAŞIMA DEV HİZMET

BÜYÜKŞEHİR´DEN ULAŞIMA DEV HİZMET

20 MİLYON TL´LİK YATIRIM

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´deki ulaşımın kalitesini ve konforunu artırmak için proje yatırımlarını sürdürüyor. Daha konforlu, daha çevreci, daha güvenli ve engelsiz bir ulaşım için alımı yapılan ve daha önce 24´ü teslim alınan 50 otobüsten 26´sı daha teslim alındı. Böylece Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan otobüs sayısı son bir yılda 86 ya ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende "İnsanların her gün aldığı ulaşım hizmetinin kalitesini ve konforunu yükseltmek en önemli hedefimiz" diye konuştu. Başkan Çelik yeni bir uygulama ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızın otobüslerde yaşadıkları soruna da köklü çözüm getireceklerinin müjdesini verdi.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından alınan 50 otobüsten 24´ü 1,5 ay önce teslim alınmıştı. Kalan 26 otobüsün teslim alınması için Cumhuriyet Meydanı´nda bir tören gerçekleştirildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
20 MİLYON TL´LİK YATIRIM
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ulaşımın kalitesini artırmak için gayret gösterdiklerini belirterek, "Her gün halkımızla yüz yüze geldiğimiz birkaç kalem işimizden birisi de toplu taşım. İnsanların her gün aldığı hizmetin kalitesini ve konforunu yükseltmek en önemli hedefimiz. Mevcut otobüs filomuzun daha gençleşmesi, daha modern ve konforlu olması için 26 aracı teslim alıyoruz" dedi. Konuşmasında alınan otobüslerin özelliklerinden de bahseden Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu otobüsler Euro 5 Motor denilen çevreye duyarlı araçlar. Aynı zamanda alçak tabanlı ve engelliler için özel rampaları var. Engelliler çok daha güvenli kullanabiliyorlar. Klimalı olduğu için kışları sıcak yazları serin olacak. Her türlü kamera sistemi, güvenlik sistemi, yeni geçilecek akıllı durak sistemine uygun elektronik altyapısı olan araçlar. Toplam 50 aracın maliyeti 20 milyon lira oldu."
65 YAŞ ÜSTÜ SORUNU BİTİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmasında 65 yaş üstü vatandaşlarımızla ilgili de önemli bir açıklama yaptı. 65 yaş üstü vatandaşların sıkıntısını çözmek için Büyükşehir Belediye Meclisi´ne bir madde gönderildiğini belirten Başkan Çelik, "65 yaş üstü vatandaşlarımız halk otobüslerinde karşılaştıkları sorunlarla ilgili taleplerde bulunuyorlar ve bu taleplerinde haklılar. Kanunen verilen haklarını kullanmak istiyorlar. Buna dikkat etmeyen sürücülere müeyyide uyguluyoruz. Ayrıca eğitim veriyoruz ve bu eğitimler sonunda sertifika almayan sürücülere şoförlük yaptırmayacağımızı da belirtiyoruz. Ancak şoför esnafının da ekonomik anlamda sıkıntıları var. Zam talepleri de oldu. Her iki tarafı da mağdur etmeden sorunu çözüyoruz. Alacağımız kararla her yolcu başına idare olarak bir pirim vereceğiz. Bundan sonra otobüs şoförleri durakta yolcuyu almadan gitmeyecek" dedi. Başkan Çelik sözlerinin sonunda alınan 26 araçlık otobüs filosunun hayırlı olması ve kazasız belasız hizmet vermesi temennisinde bulundu.
Törende BMC Yurt içi Satış ve Pazarlama Müdürü Sedat Çınar tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e 26 otobüsün temsili anahtarı verildi. Tören sonrası daha konforlu, daha çevreci, daha güvenli ve engelsiz otobüsler kısa bir şehir turu yaptı. Başkan Mustafa Çelik ve beraberindekiler de otobüsün ilk yolcuları oldu.
Büyükşehir Belediyesi Kayseri´deki toplu ulaşımı daha konforlu ve daha modern hale getirmek için son bir yılda 86 otobüs aldı. 36 otobüs 2015 yılının Mayısında, 24 otobüste 1,5 ay önce teslim alınmıştı.



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı