Büyükşehir Belediyesi ´Tarım ve Hayvancılığa Can Suyu´ projesi kapsamında çiftçilere önemli bir destek daha verdi. Geçen yıl tarım araçları alarak çiftçilerin kullanımına sunan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye´de ilk olan bir projeye daha imza atarak ´Soğuk Süt Zinciri´ projesi kapsamında ilk etapta 206 çiğ süt soğutma tankını çiftçilere teslim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, verilen destekle Kayseri´de üretilen sütlerin daha sağlıklı ve hijyenik bir şekilde ekonomiye dönüşeceğini belirterek amaçlarının Kayseri´yi süt konusunda önemli bir merkez haline getirmek olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kanalıyla çiftçilerin kullanımına sunulacak olan çiğ süt soğutma tankları ile iki adet cenaze aracının teslim töreni Cumhuriyet Meydanı´nda yapıldı. Törene Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra ilçe belediye başkanları, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden, Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, çevre illerden birlik başkanları, Ziraat Odaları başkanları, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
"TÜRKİYE´YE MODEL OLACAK BİR PROJE"
Törende bir konuşma yapan Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, Büyükşehir Belediyesi´nin verdiği desteğin Türkiye´de hayvancılığa örnek olacağını, Kayseri´de ise hayvancılığa ivme kazandıracağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen desteğin Kayseri´de hayvancılığı canlandıracağını ve böylece insanların doğdukları yerde doyma imkanı bulacağını ifade eden Çakı, verilen destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden de konuşmasında hayvancılıktaki ıslah çalışmasıyla Türkiye´de üretilen sütün miktarını artırdıklarını; ancak sütün sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılması gerektiğini belirtti. Kayseri´deki çalışmanın bu anlamda çok önemli olduğunu ifade eden Özden, "Büyükşehir Belediyemizin verdiği destek Türkiye için model olacak. İnşallah diğer illerde de bu proje uygulanır. Böylece halkımız hijyen ve kaliteli süt ve süt ürünlerini tüketir. Bu destek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ediyorum" dedi.
"SÜT KONUSUNDA KAYSERİ´Yİ ÖNEMLİ BİR MERKEZ YAPACAĞIZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de sözlerine katılımcıların ve Kayseri halkının Kurban Bayramını tebrik ederek başladı. Geçen yıl Ekim ayında Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenle Büyükşehir Belediyesi´nin tarıma can suyu projesiyle 53 tarım makinesini çiftçilere dağıttığını hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Amacımız çiftçilerimizin daha modern imkanlarla ekim yapmalarını ve bu yolla üretimi artırmalarını sağlamaktı. Tarım makinesi desteği projemizin ne denli başarılı olduğunu aramızda bulunan çiftçilerimiz çok iyi biliyor. Aldığımız ve üreticimizin hizmetine sunduğumuz tarım araçları Kayseri topraklarını, tarımsal arazilerimizi daha verimli hale getirmek için şu sıralarda bile çalışıyorlar ve çalışacaklar. Tarıma desteğimiz tek ayaklı bir destek değildi. Yeni projelerimiz olduğunu geçen yıldan söylemiştik. Tarım aracı desteğimiz Türkiye´de bir ilkti. Bugün burada bir arada olmamızı sağlayan projemiz de yine Türkiye´de bir ilk. İlkleri ve tekleri yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü tarıma ve hayvancılığa önem veriyoruz. Çünkü tarım ve hayvancılık alanında oluşan gelirin neredeyse tamamının şehrimizde kalacağını biliyoruz. İlçelerimizde ve ilçelerimize bağlı mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız her zaman doğdukları yerde yaşamak istediklerini; ancak farklı nedenlerle göç etmek zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Bu nedenlerin başında da elbette ki ekonomik imkansızlıklar geliyor. Kırsalda yaşayarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız üretiyorlar; ama üretilen ürünler geçimleri için yetersiz kalıyor. Ya üretim miktarı düşük oluyor, ya da ürettikleri ürünlerin bir bölümü ekonomiye dönüşmeden zayi oluyor. Tıpkı, hayvancılığın en önemli ürünü olan sütte olduğu gibi. İlçelerimiz ve bağlı mahallelerde yaşayan pek çok vatandaşımız az sayıdaki büyükbaş hayvanla rızıklarını temin için çalışıyorlar. Bu hayvanlardan süt üretiyorlar; ancak bu sütlerin büyük bölümü ekonomiye dönüşmüyor. Çünkü sütün sağımdan sonraki iki saat içinde soğutulması gerekiyor. Soğutma imkanı sağlanamadığı takdirde çeşitli mikroorganizmalar sütün bozulmasına yol açıyor. Dolayısıyla üretilen ürün ekonomiye dönüşmeden zayi oluyor. Üreticiye de bir fayda sağlamıyor ya da gerçek değerini bulamadan ucuz fiyata satılmak zorunda kalınıyor. İşte bu gerçeklerden hareketle "Soğuk Süt Zinciri" adıyla Türkiye´de ilk olan yeni bir projeyi hayata geçirdik. Bu proje çerçevesinde süt üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu çiğ süt soğutma tanklarını Büyükşehir Belediyesi olarak aldık. Toplamda teslim edilecek tankların miktarı 400 adet. Bu projenin ilk adımında 206 adet soğutma tankını ilçelerimize dağıtarak hayvancılık yapan hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Proje tamamlandığında 5 Milyon TL´yi bulacak bir bütçeyle çiftçilerimizi desteklemiş olacağız" dedi.
Proje sayesinde süt sığırcılığı yapan üreticilerin, ürünlerini daha iyi değerlendirebileceklerini ifade eden Başkan Çelik, üretilen sütlerin daha sağlıklı ve daha hijyenik ortamda korunarak ekonomiye dönüşebileceklerini söyledi. Bu projeyle çiğ sütün kalitesinde, hijyenik üretiminde ve üretilen çiğ süt miktarında artış olacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Bu artışlar haliyle çiftçilerimizin refah düzeyini olumlu yönde etkileyecek. Bu projeyle süt konusunda Kayseri´yi önemli bir merkez haline getireceğiz. Projemiz tıpkı tarıma can suyu projemizle verdiğimiz tarım araçları gibi Türkiye´de bir ilk olacak. Tarıma ve hayvancılığa destek için hayata geçirdiğimiz projelerimiz önümüzdeki dönemde de sürecek. Büyükşehir Belediyesi çiftçinin yanında olmaya devam edecek" diye konuştu.
Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı da, Kayseri´nin tarıma uygun bir şehir olmamasına rağmen vatandaşların gayretiyle tarım ve hayvancılıkta önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi´nin süt üreticisi için çok önemli bir adım attığını ifade eden Vali Kamçı, "Bu hizmet takdir edilecek bir olay. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Çelik´e Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından teşekkür plaketi verildi. Daha sonra ise Başkan Çelik ve Vali Kamçı, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan iki adet cenaze aracının anahtarlarını Bünyan ve Yeşilhisar Belediye Başkanlarına teslim etti. Başkan Çelik, ayrıca 206 adet çiğ süt soğutma tankının beratını Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı´ya verdi.
Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.
Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.
Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.
Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi (TAREM) kursiyerlerinin ortaya koyduğu el emeği eserlerle adeta bir sanat atölyesine dönüştü.
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra 200 metre savrulup, ağaca çarparak durabildi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, sahalarında ağırladıkları Alanyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu maçtan 3 puan alabilirdik. Oyuncularımızın göstermiş olduğu oyunu ve mücadeleyi tebrik ediyorum" dedi.
U19 PAF Ligi'nde mücadele eden Kayserispor U19 takımının 13. haftada oynadığı ve 2-1 kaybettiği Gaziantep FK müsabakası sonrası rakibin kaçak oyuncu oynattığı iddiasıyla itirazda bulunmuştu. Detaylar Haberimizde...
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri üzerine yaptığı konuşmada, "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Camikebir bölgesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi, talepleri yerinde dinledi.