BÜYÜKŞEHİR ÇEVRECİ OKULLARI ÖDÜLLENDİRDİ

BÜYÜKŞEHİR ÇEVRECİ OKULLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Kayseri Uygulamalı Çevre Eğitim Projesi (KUÇEP) kapsamında başlatılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilen atık pil toplama kampanyası, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Belediye Meclis Salonu'nda yapılan törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra Vali Yardımcısı Davut Haner, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği sorumlusu Savaş Arna ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

      Programda ilk konuşmayı TAP Derneği Başkanı Savaş Arna yaptı.

     Kampanya hakkında bilgiler veren Arna, temel amaçlarının insanları atık pillerin toplanması konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

      TAP Derneği olarak 2005 yılından beri faaliyet gösterdiklerini söyleyen Arna, ''360 üyemizle 56 ilde çalışma yürütüyoruz. Özellikle ilköğretim çağındaki çocukları hedef alıyoruz. Bu kampanyada Kayseri, oldukça iyi pil toplayan illerimizden biri. Emeği geçenlere teşekkür ederim'' dedi.

      Ardından İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, genç nesillerin çevre konusunda bilinçlendirilmesinin önemine değinerek, ''Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Kayseri'de de başlayan bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu kampanyada Kayseri'de toplanan pil miktarı da oldukça fazla. Kampanyaya katılan 12 okul tarafından yaklaşık 1 ton pil toplandı. Bu projenin her zaman içinde yer almaya devam edeceğiz. Buradan bu kampanyanın hayata geçmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere TAP Derneği yetkililerine, öğretmenlere ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

     

     -Özhaseki, eğitimin önenime dikkat çekti

    

     Programda son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise bu kampanyada yer almaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, doğanın hava, su, toprak ve enerji olmak üzere dört temel unsurdan oluştuğunu söyledi.

      Bu unsurlar olmadan hayatın devam edemeyeceğini ve bu unsurların tamamının bir denge üzerine kurulduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, ''Bir insan eğer çevreci olmak istiyorsa bu dengenin bir parçası olmalı, bu dengeyi bozmamalıdır. Bu denge bozulduğunda doğa, karşımıza kötü bazı sürprizler çıkarır. Büyükşehirlere yoğun bir göçün yaşandığı, tüketimin arttığı, sanayileşmenin ve fabrikalaşmanın fazlalaştığı, atıkların çevreye bırakıldığı günümüzde bu dengenin sağlanması gittikçe güçleşmiştir. Çevrenin korunması için erken yaşlardan başlayarak bilinçlenmek oldukça önemli bir unsurdur. Her şeyin başı eğitimdir ve eğitimli olunca hayat daha çekilir, daha yaşanabilir bir hal alır. Bunun sonucunda da insanlar hayattan zevk alır'' diye konuştu.

      Konuşmaların ardından kampanyaya katılan ve dereceye giren okullara sertifikaları ve ödülleri takdim edildi.

      Atık pil toplama kampanyasında Ağırnas Osman Yücel İlköğretim Okulu üçüncü, Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu ile Yeşilkent İlköğretim Okulu ikinci olurken en çok pil toplayan Nuri Has İlköğretim Okulu ise birinciliği elde etti.

      Ödül töreni öncesi Kocasinan ve Melikgazi Belediyeleri ile bazı firmalar ve sivil toplum kuruluşları da açtıkları sergi ile atık toplama konusunda yaptıkları çalışmalardan örnekler sergiledi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi