BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ- TÜBİTAK

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ- TÜBİTAK

: ORTAKLAŞA BİLİM MERKEZİ KURACAK KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE TÜBİTAK ARASINDA "BİLİM MERKEZİ KURULMASI DESTEK PROGRAMI" KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI. PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE TÜBİTAK'IN DESTEĞİ İLE KAYSERİ'DE BİLİM MERKEZİ KUR

TÜBİTAK Başkanlık Binası'nda düzenlenen törende protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak arasında imzalandı.

   İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, teknoloji çağında yaşanıldığını belirterek, yeni gelişmelerin yakından takip edilebilmesinde bilimin öneminin büyük olduğuna dikkat çekti. 50 yıl önceki ile şimdiki yaşam standartları arasında çok büyük farklar olduğuna değinen Başkan Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Teknoloji son 20 yılda büyük bir hızla gelişti. Artık her şey küçük bir telefona sığdırılmış durumda. Bu hızlı değişime ayak uydurabilmemiz için çocuklarımızı çok iyi ve donanımlı bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun için bilim merkezleri şehirlerimiz için önemli bir dönüm noktası olacak. Kayseri'de de kısa zamanda yapılması için belediye olarak gerekli çalışmaları yapacağız. TÜBİTAK'ın da desteğiyle bilim merkezimizi şehrimize kazandıracağız"

   TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ise bilim merkezlerinin çok önemli olduğunu belirterek öğrencilerin bu merkezlerde bilimi yaşayarak ve tecrübe ederek öğreneceklerini söyledi. Bilim merkezlerinin herkese hitap edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Altunbaşak, toplumun her kesiminin dikkatini bilime çekeceklerini kaydetti.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı