BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖDÜLE DOYMUYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖDÜLE DOYMUYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan 'Kayseri'deki Geleneksel Anadolu Evleri' projesi Avrupa Birliği'nin prestijli ödüllerinden '2012 Avrupa Nostra Jüri Özel Anma Ödülü'ne layık görüldü.

   Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Tavukçu Mahallesi Kentsel Sit Alanı içerisinde bulunan Eski Kayseri Mahallesi'nin Yeniden Canlandırılması Projesi'nin ilk aşamasını oluşturan 7 adet konağın restore edilerek Kayseri Mahallesi oluşturulması ve turizme kazandırılması amacıyla yürütülen proje, Avrupa Birliği Kültür Programı çerçevesinde Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Birliği Kültürel Miras/Avrupa Nostra Ödül Programı'nda 38 ülkeye ait 226 proje arasından Jüri Özel Anma Ödülü'ne layık görüldü.
Avrupa Eğitim ve Kültür, Gençlik Komisyonu BaşkanıAndroullaVassiliou ve Avrupa Nostra BaşkanıPlacido Domingo'nun başkanlığında Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen ödül töreni ile Avrupa'nın kültürel mirasının geleceğe aktarılması ve korunması amaçlanıyor. Avrupa Birliği'nin en prestijli ödülleri arasında yer alan Avrupa Nostra ödül törenine Portekiz CumhurbaşkanıAnibalCavacoSilva, İspanya Prensi Felipeve eşi Prenses Letiziaonur konuğu olarak katılırken, törende yaklaşık bin 200 davetli hazır bulundu.
Toplumsal mirasın korunması amacıyla Avrupa'da faaliyet gösteren 250 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen ödül töreni sayesinde, kültür mirası konusunda mükemmelliği teşvik etme, koruma alanında en iyi uygulama örneklerin sınırlar ötesinde bilinirliği ve taraflar arasında bilgi alışverişi sağlanması hedefleniyor.

 



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü