BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MERALARI ŞENLENDİRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MERALARI ŞENLENDİRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen “Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor” projesi kapsamında  bin 100 adet küçükbaş hayvan gerçekleştirilen tören ile üreticilere teslim edildi.

İlimizdeki küçük baş hayvan sayısını artırarak atıl meraları yeniden otlak haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen “Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor” projesi kapsamında  bin 100 adet küçükbaş hayvan gerçekleştirilen tören ile üreticilere teslim edildi.

Kadir Has Kongre Merkezi yerleşkesinde gerçekleştirilen törene  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra  İl Tarım Ormancılık Müdürü Mustafa Şahin ve Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da iştirak  etti.

Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı konuşmada “Arık geleceğin tarımda, hayvancılıkta ve hububat üretiminde olduğunu çok iyi anladı. Pandemi süreci bunu bize çok iyi öğretti.” “Geçmiş yıllarda koyunculuk faaliyetinde bulunmuş olan aileler tekrar koyunculuk faaliyetinde bulunmak istemekte ancak yetersiz sermaye nedeni ile bunu yapamadıkları görülmektedir. Biz bu yetersizliği gidermek amacıyla bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelir düzeyi düşük kırsal alan nüfusunun yaşam standartlarının yükseltilmesine hizmet edecek koyunculuk faaliyetinin yeniden canlandırılması amacıyla bir hayvancılık modelinin oluşturulmasını ve bu modelin geliştirilmesini amaçladık” değerlendirmesinde bulunarak tarımsal üretimin önemine dikkat çekti.

İl Tarım Orman Müdürü Şahin’de hedefimiz Kayseri de yaşayan her nüfusa bir küçük baş hayvan varlığı vermektir. Böylelikle ülkemizdeki et süt açığını kapatma yolunda büyük bir adım atmış olacağız” ifadesini kullandı.

Başkan Büyükkılıç ve beraberindeki katılımcılar konuşmaların ardından küçük baş hayvan yetiştiricileri ile görüntülü telefon konuşası gerçekleştirerek, sembolik olarak hayvanların teslimini  gerçekleştirdiler.

Ayrıca Başkan Büyükkılıç, tören sonunda çocuklara Kayseri spor forması hediye ederken, bir çocuğa da büyütmesi için kuzu sözü verdi.

Proje kapsamında Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde mera varlığı doluluk oranına göre ilk beşer mahalle tespit edildi. Her ilçede 5 aileye, her aile için de 19 akkaraman koyun ve 1 adet akkaraman koç olmak üzere 20 adet küçükbaş hayvan verilecek. Toplam 55 aileye, bin 45 adet akkaraman koyun ve 55 adet akkaraman koç olmak üzere bin 100 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleşecek projenin toplam bedeli 2 milyon Türk Lirası.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"